For aupairs

Aupairfect blog

Zsolti au pair élményei - Svájc 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Zsolt svájci au pair élményeit olvashatjátok.

Szaisztok!

Immár 10 hónapja vagyok már au pair a fogadó családomnál Svájcban, és minden percét élvezem. A család nagyon kedves és szeretetteljes, mindig mindenben támogatnak.

Egy igazi csapatként működünk együtt a gyerekek nevelését és vigyázását tekintve. A szokásos teendőim mellett rengeteg szabadidőm van, így testközelből megismerhettem azt az országot, amelyben élek. Számtalan helyre sikerült eljutnom ez alatt a 10 hónap alatt, amelyet szeretnék megosztani veletek, mert úgy gondolom ez mindenki számára inspiráló lehet.

Zurich, 2021.06.15.

Sziasztok!

Pontosan 10 nappal ezelőtt érkeztem meg fogadó családomhoz Svájcba, ahol 2 kisfiúra vigyázok. Elég mozgalmas napjaim vannak, de kezdjük az elején. Amint megérkeztem rá két napra egy egész napos kihívás várt rám. A nagyobbik kisfiúnak a születésnapja volt, és egyszerre váltam 8 gyerek babycsőszévé. Nem unatkoztam/ unatkozom, ez az egy biztos. Ez a hét az utolsó az oviban, illetve a kisebbik fiú esetében az ovi előkészítőben. Ezután egy kisebb szünet következik, majd kezdődik a nagynak az iskola, a picinek pedig az ovi. Eddig próbálom felvenni a ritmust és megjegyezni, hogy mit és hogyan kell. Egy nagyon kedves és kreatív családhoz kerültem, rengeteget játszok a fiúkkal. A szabad hétvégémet a város felfedezésével töltöttem.

Szombaton voltam a zürichi állatkertnél (ahol egy gondozót széttépett egy Tigris, ezért nem lehetett bemenni és még aznap megmásztam az Uetliberget. Csodaszép kilátás nyílik a Züriseere fentről. Vasárnap egy kis szusszanás után a közelemben lévő Loorenkopf kilátóba másztam fel, a látvány szintén magáért beszél. Hétfő, kedd, szerda volt az első főzéseim napja. Hála Isten előre fagyasztott vagy gyorsan elkészíthető „junk foodot” esznek ebédre a kisfiúk, a főétkezés náluk a vacsora, gy még mindegyik kisfiú él, ízlett nekik, amit készítettem.

Tegnap picit előbb be tudtam fejezni a munkát és azonnal le is mentem a Züriseere kipróbálni a hajót, ahogy a kisebbek fiú mondaná: It was mega cool. A rutint még nagyon szoknom kell, illetve a spontaneitást. Én mindent szeretek eltervezni és felkészülni rá, ez itt nem lehetséges. Az anyuka nagyon szereti a Pinterestet és rengeteg kreatív ötletet küld onnan, hogy mit készítsünk a gyerekekkel el. Lesz majd szivárványos muffin sütés is, előre félek. Nagyon fontos megtanulni, hogy az ember, hogyan tud kilépni a komfort zónáján kívülre, hiszen ti is tudjátok: The beginning of your success is in the end of your comfort zone. Let’s think outside of the box and enjoy it. Az au pair programmal anyagi megterhelés nélkül, gyorsan és biztonságosan tanulhatsz nyelvet külföldön, úgy hogy közben még zsebpénzt is keresel! Mindenkinek csak ajánlani tudom az Au Pair programot, és természetesen az Aupairfect lelkiismeretes és segítőkész csapatát!!

Sziasztok!

Immár 1,5 hónapja vagyok a fogadó családomnál itt Svájcban és minden percét élvezem. A család nagyon kedves és szeretetteljes, mindig mindenben támogatnak. Egy igazi csapatként működünk együtt a gyerekek nevelését/vigyázását tekintve. A szokásos teendőim mellett rengeteg szabadidőt biztosít számomra a család, így van időm testközelből megismernem azt az országot, amelyben élek. Számtalan helyre sikerült eljutnom már most ez alatt a 1,5 hónap alatt, amelyet szeretnék megosztani veletek, mert úgy gondolom ez mindenki számára inspiráló lehet. Aki egy kicsit kevésbé érzi komfortosan itt magát, annak csak azt tudom tanácsolni, hogy szabad idejében vegyen a hátára egy hátizsákot, üljön fel az elsővonatra, és élvezze, hogy Európa egyik, hanem a legszebb országában élhet. (Ezt tettem én is.) Óriási köszönettel tartozom az Aupairfect csapatának, akik nélkül ezeket a pillanatokat soha nem élhettem volna át!

Továbbra is mindenkit arra bíztatok, hogy aki csak teheti, próbálja ki milyen au pairként élni! Egy felejthetetlen és életre szóló élményben lesz része!Első körben szeretném megosztani veletek Svájc olasz nyelv területén szerezett élményeimet. Sikerült eljutnom az alábbi helyszínekre: Lugano, Gandria, Bellinzona, Locarno, Ascona. Volt benne hajókázás a Lago di Luganon, egy kis hegymászás a tengerszintről fel a Monte San Salvatore hegyre, sikerült egy történelmi várost megismernem Bellinzona személyében, Locarno és Ascona pedig magáért beszél. Egy álom.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...