For aupairs

Aupairfect blog

Amiért érdemes olaszul tanulnod

Az au pair program lehetőséget kínál arra, hogy megismerj új kultúrákat, elutazz új helyekre és nem utolsó sorban megtanulj egy új nyelvet. Ha Olaszországban szeretnéd elkezdeni az au pair programot, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképp iratkozz be egy nyelviskolába, mert biztos, hogy nagyon hasznos lesz. Nézzük, hogy mi mindent adhat neked az olasz nyelv:

   1. A soknyelvű olasz

A standard olasz mellett, megszámlálhatatlanul sok dialektussal fogsz találkozni az ország minden részén. Minden régiónak megvan a maga dialektusa, sőt minden az adott régión belüli kisebb városnak vagy akár falunak is van saját variációja az amúgy is egyedi dialektusra. Hihetetlennek tűnik, de tényleg így van. Természetesen elsőre nagyon nehéznek tűnhet ezt megtanulni, de szerencsére a standard olaszt szinte mindenki érti, és így könnyen lehet boldogulni a dialektusok tengerében. Ha olaszul kezdesz el tanulni lehetőséged nyílik arra a különös élmény megtapasztalására, hogy a kulturális különbséget az országon belül tapasztald meg.

   2. Az olasz egy kapu a többi újlatin nyelvhez

Ha már esetleg tudsz franciául vagy spanyolul, akkor pár szót biztosan megértesz már olaszul is. Ez nagy segítség lehet a nyelvtanulás során. Természetesen az sem baj, ha még nem ismersz egy újlatin nyelvet sem, mert hamar rá lehet érezni az olaszra. Abban egyetérthetünk, hogy nem tartozik a legkönnyebben megtanulható nyelvek közé, főleg a bonyolult nyelvtana miatt, de ha szereted a kihívásokat és nem adod fel az elején, akkor hamar belejössz ebbe a gyönyörű, dallamos nyelvbe.

   3. Híres kézmozdulatok és testbeszéd

Az olasz nyelv és kultúra nagyon kreatív, főleg ha gesztusokról és kézmozdulatokról van szó. Az olaszok híresen sokat használnak ezekből, hogy nyomatékosítsák, kihangsúlyozzák mondandójukat. Nem árt fejben tartani: nagyon nehéz abbahagyni ezt a szokást, ha egyszer már belejöttél. Néha nagyon vicces helyzeteket szülhet, és ha már a baráti beszélgetések során is használod őket, biztos, hogy mindenki igazi olasznak fog gondolni.

   4. Bővítsd az alapműveltségedet

Ha érdeklődsz a kultúra iránt, akkor valószínűleg már felismerted az olasz nyelv jelentőségét ezen a területen is. Írók, tudósok, zeneszerzők és művészek egész Európából kerültek kapcsolatba az olasz nyelvvel és kultúrával, ami aztán rájuk is nagy hatással volt. Reméljük, hogy ezek alapján kedvet kapsz az olasz nyelv elsajátításához, de ha mégsem adnának ezek elég motivációt, akkor gondolj arra, hogy az olasz nyelv használata minden bizonnyal nagy kedvezményt fog jelenti, ha legközelebb betérsz egy olasz pizzériába.

   5. Válaszd az olasz au pair programot!

Olaszország kellemes éghajlattal, pompás tengerparti strandokkal és kulturális emlékekkel gazdagon megáldott ország, mely évről évre turisták millióit ejti rabul. És valóban: a Földközi-tengerbe mélyen benyúló csizma alakú félsziget az északi Alpoktól a legdélibb pontjáig elbűvöl természeti szépségeivel. Olaszországi au pair programunkat mindenkinek szívesen ajánlom, aki szeretne egy gyönyörű mediterrán országban élve nyelvet tanulni és megismerni legalább egy töredékével a számtalan olasz kulturális és építészeti csodának, szeretne hangulatos olasz éttermekbe járni, megismerni a vidéki kertvendéglők hangulatát Toszkánában vagy megkóstolni az isteni borokat. Ha olvastátok, vagy láttátok az Ízek Imák Szerelmek sztorit, tudjátok, miről beszélek.
Reméljük, hogy ezek alapján kedvet kapsz az olasz nyelv elsajátításához, és az olasz au pair programhoz, aminek szintén nagy előnye, hogy nem szükséges olaszul tudnod a program megkezdésekor. Számos olasz család keres angolul jól beszélő au paireket, hogy a gyerekeikkel gyakorolják az angol nyelvet, miközben napi szinten lehetőségük nyílik az olasz nyelv gyakorlására. Kedvcsinálónak ajánljuk még olaszországi au paireink élménybeszámolóit!

Un linguaggio diverso, è una diversa visione della vita

Egy másik nyelv egy másfajta életszemlélet

Federico Fellini

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...