For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Amiért érdemes spanyolul tanulnod

Ha azon gondolkozol, hogy belefogsz egy idegen nyelv elsajátításába, de még nem döntötted el, hogy melyik legyen az, akkor most szeretnénk néhány indokot felsorolni neked, amiért érdemes Cervantes nyelvét választanod. Az összes érvet a spanyol nyelv mellett nem fogjuk felsorolni, mert akkor csak óránkon keresztül olvasnád a hosszú listát, ezért nézzük a leginkább nyomós indokokat:

 1. A spanyol a világon a harmadik a legtöbb ember által beszélt nyelvek közül

A legfrissebb felmérések szerint nagyjából 400 millió ember beszéli a spanyol nyelvet, ami a világ népességének 6%-át teszi ki. A spanyol nyelv az angol és a kínai után a legtöbb ember által beszélt nyelv, sőt az USA-ban ez a második legelterjedtebb nyelv.

2. Hasznos a turizmus területén, az au pair programban és az utazások során

Az utazás az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az au pair programod során történhet veled. Természetesen utazni úgy is lehet, hogy nem ismered annak az országnak a nyelvét, ahová ellátogatsz, de azzal egyetérthetünk, hogy nyelvtudással felvértezve teljesen más élmény lesz. Fantasztikus dolog beszélgetni a helyiekkel, érteni az utcai feliratokat, az újégok szalagcímeit. Au pairként hamarosan érteni fogod a család beszélgetéseit, és egyre könnyebben tudsz majd beszélgetni, barátkozni a gyerekekkel is.

3. A spanyol kultúra az egyik leggazdagabb a világon

Amint elkezdesz spanyolul tanulni, úgy ismerkedsz meg egyre jobban a hatalmas kulturális örökséggel, amit a legnagyobb spanyol írók, zenészek, előadó művészek, sportolók hagytak ránk. Elég, ha csak párat említünk közülük, akik biztosan ismerősek lesznek számodra: Antonio Banderas, Edgar Ramirez, Salma Hayek, Sofía Vergara. De természetesen a listát folytathatjuk még sokáig!

4. Turbózd fel vele az önéletrajzodat

Manapság a munkaerő piacon elengedhetetlen, hogy egy második idegennyelvet is magas szinten sajátíts el. Nem beszélve a latin-amerikai országok gyors fejlődéséről, ahol sok helyen nagyra becsülik a spanyolul tudó szakembereket. Ha spanyolt tanulsz az lehetőséget ad neked arra, hogy spanyol nyelvű országban vállalj állást vagy ezekben az országokban tanulj tovább a felsőoktatásban. Egy Spanyolországban eltöltött au pair év, nem csak a nyelvtudásodra lesz fergeteges hatással, de a külföldön töltött idő a leendő munkaadóid szemében is rendkívüli értéket képviselnek majd.

5. A spanyolt könnyű megtanulni, ha…

Ha már jól beszélsz angolul, akkor a spanyol a legjobb opció arra az esetre, ha szeretnél egy újabb nyelvet elsajátítani. A kiejtés egyáltalán nem bonyolult, minden szót úgy ejtenek ahogy le van írva és ezért nem kell egy újabb abc-t megtanulnod. Ezen kívül mind az angol, mind a spanyol nyelv sok-sok latin eredetű szót használ, így ez is nagy segítséget jelent a tanulás során.

6. És mindezt, hogy a legkönnyebb megvalósítani?

Gyere velünk au pairnek Spanyolországba! Egy 9-12 hónapos spanyolországi au pair munkával nem csak a nyelvtudásodat tökéletesítheted, de olyan  élményeket és tapasztalatokat szerezhetsz, ami pozitívan befolyásolja majd életed további döntéseit, és az elért eredményeidet is! Spanyolország csodálatos tengerpartjaival, ízletes konyhájával, (tapas bárok, a sonka specialista boltok, az isteni jamon serrano) lenyűgöző városaival, hosszú és dicsőséges történelmével és ehhez kapcsolódó kultúrájával nagyon sok utazni vágyó fiatal  legkedveltebb úti célja és egyre többen választják Spanyolországot. hogy au pairként próbálják ki magukat. Spanyolország tele van történelemmel és modernséggel is. A spanyol temperamentum nagyon szórakoztató, az emberek kedvesek és barátságosak. Spanyolországi au pair programunkat leginkább azoknak a fiataloknak ajánlom, akik a spanyol nyelvet szeretnék tanulni, gyakorolni, de angolul már magas szinten kommunikáció képesek, mert a spanyol családok leginkább olyan au paireket keresnek, akik a gyerekekkel angolul tudnak beszélni. Épp ezért a program nagy előnye, hogy sok család egyáltalán nem várja el a spanyol nyelvtudást, így teljesen kezdő nyelvtanulóként is belevághatsz a programba. Ezzel a lehetőséggel au pairként két legyet is üthetsz egycsapásra: gyakorlod az angol nyelvet és fejleszted a  spanyol tudásodat.

Ha kíváncsi vagy spanyolországi au paireink élménybeszámolóira, látogass el Au pair élet oldalunkra, ahol számos au pair történetet, és beszámolót olvashatsz, nem csak olaszországi au paireinktől.  Au pair élmények

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...