For aupairs

Aupairfect blog

5 érv, amiért érdemes németül tanulnod

Nemcsak egy újabb idegennyelvet szeretnél elsajátítani, hanem szellemileg is ösztönöznéd magad? Nem félsz attól, hogy nyelvtani szabályokat kell bemagolnod miközben egy másik kultúrában mélyedsz el az au pair program időszaka alatt? Akkor a német nyelvet neked találták ki és elsajátítása a tökéletes választás lehet számodra! Ezáltal valószínűleg közelebb fogod magadhoz érezni Mark Twain híres amerikai írót, aki már 1880-ban lejegyezte a frusztrációit a német nyelv tanulásával kapcsolatban. Ettől függetlenül nagyon hamar észre fogod venni, hogy sok-sok érv szól a német nyelv megtanulása mellett. És még az is lehet, hogy a végén élvezni is fogod!

  

    1. Lenyűgözheted az embereket

Németesként bizonyára helyesen ki tudod ejteni a mókus szó német megfelelőjét Eichhörnchen - így teljesen biztos, hogy egy nyelvi nindzsa vagy!

  

2. Élvezd a német kultúrát egy másik szinten

Németország híres az íróiról és gondolkodóiról. Nemcsak Goethe, Schiller és Nietzsche szülőhazája az ország, hanem sok-sok fontos kulturális és tudományos mű is eredetileg német nyelven született. Ha a német nyelvtudásodat magas szintre fejleszted, eredetiben olvashatod Thomas Mann vagy Franz Kafka műveit. Németországi au pair programunkkal azonban nem csak írott nyelven élvezheted a német kultúrát, hanem számos fantasztikus helyre juthatsz el Ausztriában, Németországban és Svájcban is.

  

3. Felpörgeti a fogaskerekeket a fejedben

Természetesen egy új nyelv tanulása mindig nagyszerű dolog, azonban a német nyelv igazán megdolgoztatja az szürkeállományodat. Kezdjük csak a három különböző névelővel és a négy nyelvtani esettel, majd pedig hamarosan arra is rájössz, hogy sokkal több a kivétel, mint a szabály ebben a nyelvben. Most már valószínűleg látod, hogy az au pair élmény elengedhetetlen része a legalább alapszintű német nyelvtudás.

 

4. Látogass meg különleges helyeket, hogy gyakorolhasd a németet

Ha a német tanulásra gondolsz, biztosan elősorban Németország jut eszedbe, mint lehetséges célország az au pair programodhoz. Azonban szerencsére több lehetőség közül is választhatsz: Ausztria, Svájc, Belgium vagy akár Luxemburg is szóba jöhet, ha a németedet au pairként szeretnéd erősíteni. Au pair történeketek blogsorozatunkban számos au pair történetet olvashatsz, amit német nyelvterületen élő au paireink mesélnek el.

  5. Új lehetőségeket teremt

A német nyelv új kapukat nyithat számodra Európában vagy akár a világ más régióiban is. Magasszintű nyelvtudással nemcsak a legfelkapottabb látványosságokat érheted el, mint Berlin, München, Hamburg vagy Köln, hanem a német nyelvterületek további rejtett kincsei is rád várnak. Ezen kívül Németország, Ausztria illetve Svájc is nagyon erős gazdaságilag, így egy sikeres au pair év után sok érdekes munkalehetőséget rejthet számodra a német nyelvtudásod.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...