For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Amiért érdemes angolul tanulnod

Valószínűleg nem szorul magyarázatra, hogy miért van számtalan oka annak, hogy angolul tanulj. A világon a legtöbb ember által beszélt nyelvek egyike, emiatt sok kultúrára is nagy hatással van. Biztosan már sok angol szót, kifejezést ismersz, mert szinte beépültek a magyar nyelvbe, ettől függetlenül mindig tartogat újdonságokat. Az angol nyelv világméretű elterjedése és fontossága minden bizonnyal nagyban közrejátszik abban, hogy az angliai au pair programunk a legnépszerűbb a leendő au pairek között.

 

Az angollal könnyű elkezdeni a nyelvtanulást

Rengeteg, nagyon hasznos és könnyen használható nyelvkönyv, továbbá filmek, különböző segédanyagok állnak tömkelegével rendelkezésedre. Választhatod a nyelvtanulás online, nyomtatott vagy személyes- például beszélgetőtárs- formáját, mindenképpen jól jársz! Még teljesen kezdőként is könnyű elsajátítani az angol nyelv alapjait. De természetesen az összes lehetőség közül a leghatékonyabb és leggyorsabb a nyelvtanulás az angol anyanyelvű országokban töltött au pair program során, ahol minden egyes nap használnod kell a nyelvet és észrevétlenül is „ragadnak rád” az új szavak, kifejezések. Az au pair program alatt, egy külföldi nyelviskolában elsajátított tudás pedig még egy plusz, ami az angolodat erősíti.

   

Lépj be a modern világba

Manapság már egyértelmű, hogy szinte minden információt az interneten keresünk meg, bármilyen területről is legyen szó a legtöbb tudást, hasznos dolgot onnan szerezzük be. Azonban sok esetben a tartalom csak angolul elérhető, még a legtöbb influenszer és blogger is csak angol nyelven készít tartalmakat függetlenül attól, hogy a világ melyik részén élnek. Tehát az interneten is nélkülözhetetlen az angol nyelv ismerete. Az au pair program megkezdése előtt, szintén nagyon hasznos, ha találsz magadnak egy online angol nyelvtanfolyamot, hogy felfrissítsd a nyelvtudásodat.

   

A külföldi továbbtanulás alapja

Yale, Cambridge vagy Princeton, biztosan hallottad már ezeket a neveket, főleg ha az USA-ban vagy Nagy-Britanniában tervezel továbbtanulni. Hogy bekerülhess ezen egyetemek egyikére, elengedhetetlen, hogy jó szinten beszélj angolul. Ebben az esetben is hatalmas előny lehet az au pair programban való részvétel, mivel nemcsak a nyelvtudásod fog rengeteget fejlődni, hanem megismered az adott országot és amikor az egyetemet kezded, már szinte hazamész majd.

   

Az angol összeköti az embereket

Az angol nyelvet tanulva úgy érezheted, hogy mindegy éppen merre jársz a világban, bárkivel tudsz beszélgetni, mindenféle akadály nélkül. Bárhol is fogsz au pairként dolgozni mindig meg tudod osztani az élményeidet, gondolataidat az angolul beszélő barátaiddal, ismerőseiddel.

        

Olvass Shakespeare-t eredetiben

Az angol nemcsak a modern világ nyelve, de az irodalomé is. Talán Shakespeare a legismertebb az angol irodalom nagyjai közül, de a klasszikus írók közé tartozik még Jane Austen, George Orwell vagy Aldous Huxley is. Azonban nem csak Nagy-Britanniában találhatunk nagyszerű írókat, hanem az USA-ban is, például Mark Twain vagy Ernest Hemingway személyében. Ahogy ebből a kis felsorolásból is látszik, bőven van miből válogatni, ha az olvasás által is szeretnéd fejleszteni a nyelvtudásodat.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...