For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Réka au pair élményei - Anglia 2020

Au pair vélemények sorozatunkban Réka angliai au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek az eddigi angliai au pair élményeimet! Kiutazásom Angliába nem indult zökkenőmentesen: törölték a járatomat a koronavírus miatt és akkor kezdett a járvány egyre jobban terjedni itthon és Angliában is. Megbeszéltük a családdal, akik nagyon megértőek voltak, hogy 2 hónappal később, júniusban fogok kiutazni és így is lett. Az au pair programot pontosan 3 hónapja érkeztem meg Camberley-be egy aranyos kis angol városban. Az első két hetemet karanténba töltöttem, de azért közben elmentünk vásárolni, kutyát sétáltattunk és a kertben beszélgettünk. Majd szerencsére eltelt a 2 hét és elkezdtünk több időt együtt tölteni a fogadó családdal, akik iszonyat aranyosak, befogadóak.

Minden este közösen nézünk filmeket, sorozatokat már már rituálénak számítanak. A sorozatok nagyon jó hatással vannak az angol nyelvtanulásomra is. 2 hét elteltével elkezdtük gyakorolni a vezetést is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgultunk mindannyian, de türelmesek voltak hozzám és 2-3 hét alatt teljesen belerázódtam a baloldali vezetésbe. Ott tartok már, hogy amikor filmet nézek, nem értem az emberek miért a másik oldalon mennek. :) Úgy érzem otthon lesznek majd gondok, hogy visszaszokjak a jobboldali közlekedésbe. Az au pair program egyik legnagyobb előnye, hogy rövid idő alatt, nagyon sok új embert ismerhettem meg. Szerencsére a közelben egyre több au pair lány él, akikkel facebookon ismerkedtem össze. Hihetetlen, hogy 1-2 hét alatt mennyi új barátra tudsz szert tenni nagyon könnyen.

Mivel egész sok szabadidőm van hétköznapokon és hétvégén is egyaránt, több helyre elmentünk kirándulni az au pair lányokkal, vagy ha van szabadidőnk napközben esténként a városban találkozunk. A vírus miatt vannak kisebb nagyobb nehézségek, de számomra az au pair program így is egy életre szóló élmény. Nagyon sok tapasztalatot és barátot szereztem már eddig is. Már a fogadó családommal arról is beszéltünk, hogy nyaranként majd meglátogatom őket. Angliáról mindenkinek a rossz időjárás és a mogorva emberek jutnak eszébe pedig mindenki nagyon kedves és közvetlen és több olyan hét is volt amikor egyszer sem esett az eső, de ha esik is az 5 percig tart. Mindenkinek csak ajánlani tudom az au pair programot és persze Aupairfect csapatát, akik mindenben segítenek és a kiutazásod után is keresnek és foglalkoznak veled!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...