For aupairs

Aupairfect blog

Au pair program – Az utazás legjobb módja a járványhelyzet alatt

Íme, 4 ok, hogy miért:

Fedezd fel, miért az au pair programmal a lehető legjobb módja annak, hogy a vírushelyzet idején külföldi tapasztalatot szerezz! Utazni nagyszerű, főleg, ha fiatal vagy. Izgalmas, jó szórakozás, és olyan dolgokra tanít, amikről nem is álmodtál. A probléma csak az, hogy a világ a járványhelyzet közepén van, és utazni egyáltalán nem olyan egyszerű és biztonságos, mint egy évvel ezelőtt volt. Egy olcsó repjegyet foglalni azért, hogy hostelről hostelre járjunk nem éppen a legjobb lehetőség manapság. Au pairként külföldön élni viszont betekintést enged a világ egy másik részébe, mellyel megtapasztalhatod az adott régió mindennapi rutinját is, valamint biztonságot és stabilitást ad a jelenlegi zaklatott időkre. A következőkben az au pair program által lehetővé tett külföldi utazás négy előnyét láthatod, mely különösen aktuális a vírushelyzet alatt:

1. Biztonságban vagy otthon, távol az otthonodtól

Au pairként új otthonra lelsz egy távoli országban. Ez lehetőséget ad, hogy új dolgokat fedezz fel annak minden előnyével együtt: új nyelv, új kultúra, új emberek, barátok, család. Emellett egy családdal au pairként külföldön élni a legjobb módja annak, hogy biztonságban tudhasd magad. Helyi lakosokként a család tökéletesen tisztában lesz azzal, hogy lakóhelyükön mi lehet kockázatos, és hogyan kell kezelni ezeket a szituációkat. Emellett persze fontos számukra, hogy folyamatosan segítsenek neked a biztonságod érdekében.

2. Au pairként legtöbbet hozod ki a járványhelyzetből

Nagyon sok fiatal frusztráltnak érzi magát a koronavírus okozta korlátozások miatt. Mindannyiunknak várni kell addig, amíg a vírus elleni vakcina használhatóvá nem válik, és ezzel összefüggésben a vírus kontrollálható lesz. Természetesen az au pairkedés sem old meg mindent varázsütésre, azonban a mindennapi életet színesebbé teszi az által, hogy egy másik helyen, másik országban éled azt. Amikor au pairként külföldön élsz, egy nagy kalandban lesz részed, a folyamatos idegennyelv használt alapvető elvárás lesz, ami nagyban segíti majd a fejlődésedet, és nem utolsó sorban pénzt is keresel, és nem fenyeget a munkanélküliség veszélye.

 

3. Elmélyülés a helyi kultúrában, szokásokban

Ahelyett, hogy a szokásos utazgatós séma mentén egész nap járod a nevezetességeket, az adott ország és település helyi szokásaiban való elmélyülés igazán vonzó lehet számodra is! Amikor jelentkezel az au pair programra és kiválasztod a célországot, egy olyan úticélt választasz, amely az új kultúra és szokások megismerésének kalandjait tartogatja. Emellett természetesen a lehető legjobb helyen vagy, valamint az időd is engedi, hogy tanuld a helyi nyelvet, segítségével pedig igazán megértsd a helyieket és életmódjukat.

   

4. Igazi tapasztalat, igazi tanulás – igazán könnyen

Au pairként mindennapi életedet egy idegen helyen éled, ami azt jelenti, hogy te magad fedezed fel a bevásárlást, az ételeket, az éttermeket, a forgalmat, az időjárást, a médiát, az embereket, és még hasonló dolgok százát, így a helyi kultúrát a saját tapasztalataid alapján ismered meg. De itt nem csupán erről van szó: egy nemzetközi élet felé teszel lépést anélkül, hogy a fogadó országban foglalkoznod kellene lakásbérléssel, álláskereséssel, esetleg gyakornoki programra jelentkezéssel, vagy azzal, hogy súlyos vagyonokba kerüljön a külföldi lét finanszírozása. Azzal, hogy a fogadó családod részévé válasz, számos olyan előnyre teszel szert, amiről az egyszerű utazók nem is álmodhatnak:

Összegzésképp az au pairkedés egy speciális program

Az au pair program a lehetőséget biztosít arra, hogy világot láss és nemzetközi tapasztalatot szerezz annak ellenére, hogy a vírushelyzet még mindig tart, de csak abban az esetben, ha megteszed az első lépést annak érdekében, hogy összeállíthassuk a profilodat, hogy megtalálhassuk a megfelelő fogadó családot számodra! 

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...