For aupairs

Aupairfect blog

Hasznos tanácsok leendő au paireknek a koronavírus idejére

Az életben mindig adódhatnak olyan helyzetek, amikre érdemes előre felkészülni. Au pairként talán az az egyik legfantasztikusabb dolog, lehetőség van utazásra, más országok és emberek megismerésére, ez azonban a jelenlegi helyzetben fokozott óvatosságot és átgondoltságot kíván. A jelenlegi járványhelyzetben fontos ügyelni minden kis részletre, már a kiutazásotok előtt is, hogy saját magatok, és jövendőbeli fogadócsaládotok egészségét is megóvjátok.

 

Közvetlenül az utazás előtt csak a hozzátok legközelebb állókkal találkozzatok!
Igen, tapasztalatból tudjuk, hogy utazás előtt mindenkitől, akitől csak lehet, el akartok köszönni. Azonban érdemes átgondolni hány embertől is vesztek búcsút személyesen az au pair kaland előtt. A vírushelyzetre való tekintettel érdemes minél kevesebb emberrel kontaktba kerülni, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt. Javasoljuk, hogy akitől csak lehet online formában, illetve telefonon vegyetek búcsút és csak a hozzátok legközelebb állóktól köszönjetek el személyesen. Továbbá érdemes lecsökkenteni a zsúfolt helyek látogatását az utazást megelőző 14 napban. Minden fontos tennivalót, vásárlást, érdemes hamarabb elintézni, hiszen senki nem szeretné, ha az au pair programját törölni kellene egy utolsó pillanatban történő megbetegedés miatt.

 

Szerezzetek be speciális maszkot!
A sokak által preferált anyagmaszkok tökéletesen megfelelnek a mindennapi használatra, azonban számításba kell venni, hogy az utazás során repülőgépen, vagy vonaton utazva nagyobb kockázatnak vagyunk kitéve, emiatt pedig érdemes lehet beszerezni egy FFP2-es maszkot, ami nem csak minket, hanem másokat is véd.

 

Tájékozódjatok a fogadóországotok koronavírus-szabályzatáról!
Minden országnak megvan a saját szabályozása maszkviselésről, távolságtartásról stb. Nagyon fontos, hogy au pairként még az utazás előtt tájékozódjatok a fogadó ország COVID-19 szabályzatairól. Érdemes átnézni az adott országban kiadott rendeleteket, illetve szabályokat, valamint a fogadócsaládotokat is kérdezzétek meg, hogy mire számíthattok.

 

Egyeztessetek a fogadócsaládotokkal az első hetekről!
Nagy valószínűséggel a családok számára sem a legegyszerűbb helyzet idegen országból au pairt fogadni az otthonukba a járvány kellős közepén.
Emiatt pedig előfordulhat, hogy érzékenyebbek lehetnek egy-két helyzetre. Már az au pair program elején, mikor interjúztok a családdal érdemes letisztázni pár dolgot. Szükséges lesz-e 2 hét karantén betartása a kiutazást követően? Szükséges lesz maszkot hordani az első napokban? Szükséges lesz-e COVID tesz a megérkezés után? Járhatsz-e majd közösségbe, nyelviskolába, konditerembe? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket szükséges átbeszélni még az indulás előtt és fontos, hogy semmit se féljetek megkérdezni, hiszen alapvetően is nagyon fontos a bizalom, az adott helyzetben viszont különösen. Könnyen előfordulhat, hogy a fogadó családod otthonában teljesen más szokások vannak, így fontos előre felkészülni az általuk kialakított rutinra.

  

Tisztázzátok a szabályokat!
Megérkeztek egy idegen országba, egy teljesen új kultúrába, természetes, hogy szeretnétek új élményeket, illetve barátokat szerezni, valamint felfedezni a környéket a helyi nevezetességeket. Mindenekelőtt a legfontosabb egyeztetni ezeket a dolgokat a családdal, hiszen velük éltek majd. Amennyiben nincs kifogásuk az utazások, ismerkedések ellen, akkor a saját belátásotok szerint vághattok neki a kalandoknak, viszont, ha bármi kérésük van, akkor azt feltétlenül tiszteletben kell tartani. Egyértelmű, hogy a legtöbbet szeretnétek kihozni az au pair programból, de ne felejtsétek el, hogy egy világjárvány közepén vagyunk, ezért mindannyiunknak különösen óvatosnak és felelősségteljesnek kell lennie.

Végezetül, elsősorban fókuszáljatok az au pair program előnyeire és a program nyújtotta lehetőségekre! Ismerkedjetek a környékkel, a környező városokkal. Új barátokkal, ismerősökkel kávézók és éttermek helyett, inkább parkokban, vagy egymás otthonaiban találkozzatok. Természetesen mindezekről egyeztessetek a fogadócsaládotokkal is. Fontos, hogy ne veszítsétek el a lelkesedéseteket és hozzatok ki a legtöbbet az au pair programból, ebből az életre szóló kalandból! Vigyázzatok magunkra, vigyázzatok egymásra!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...