For aupairs

Aupairfect blog

Bori au pair élményei - Svájc 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Bori svájci au pair élményeit olvashatjátok. Ezt az élménybeszámolót Bori már a programja végén írta, reméljük tetszik majd nektek. Lejebb megtaláljátok Bori első au pair beszámolóját!

Sziasztok!

Bori vagyok és az elmúlt 10 hónapot au pairként Genfben töltöttem egy családnál, ahol egy gyerkőcre vigyáztam. Ez alatt az idő alatt, nagyon sokfelé tudtam utazni Svájcon belül és sikerült megismernem és felfedeznem ezt a gyönyörű országot. Sajnos a Covid miatt nem nagyon volt lehetőségem nagy társasági életet élni, ellenben a spórolt pénzemen, amit a fizetésemből tudtam félrerakni télen rengeteget síeltem.

Szerencsére a fogadó családom is nagyon szeret, és sikerült velük jó kapcsolatot kialakítanom, ezért sokszor mentünk együtt síelni és kirándulni. Svájcban májusban újra kinyitott minden, ezért el tudtam kezdeni újra crossfitre edzésekre járni, ami már nagyon hiányzott. A sport révén egy nagyon kedves közösségbe csöppentem ahová nagyon gyorsan be tudtam illeszkedni. A francia nyelviskolában megismertem két au pair lányt, akikkel egy közös hétvégét is szerveztünk és elmentünk Lucernbe és Zürichbe. Nagyon sok szép helyen jártam amit elmesélni nehéz lenne inkább a képek beszélnek magukért.

A családdal én szinte végig angolul beszéltem és az ő angol anyanyelvű barátaikkal is, viszont a kondiban, a suliban, az utcán és mindenhol máshol franciául így két nyelvet volt lehetőségem egy időben gyakorolni, és végül a franciába is belerázódtam. Sajnálom, hogy most kellett haza jönnöm, mert nagyon élveztem, hogy franciául is elkezdtem már beszélni.

A rengeteg élményt és kalandot a kinti családomnak és Katiéknak az Aupairfect au pair ügynökségnek köszönhetem. A családdal remek kapcsolatot tudtam kialakítani a kezdeti nehézségek ellenére. Egy hete jöttem haza, de már most hiányoznak, hiszen a  fogadó anyukámat a legjobb barátnőmnek is mondhatnám.  Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha profi szervezéssel szeretnétek egy szuper évet au pairként eltölteni külföldön VÁGJATOK BELE MOST, az Aupairfect au pair ügynökséggel! Élvezzétek a meséket beszélő képek, hiszen gyönyörű Svájc!

Svájc,2021.07.02.

Sziasztok!

Bori vagyok és szeptember óta vagyok au pair Svájcban, azon belül is Genfben. Egy 9 éves kisfiúra vigyázok, aki félig osztrák, az anyukája osztrák és félig olasz, az apukája pedig olasz, de mégis angolul beszélünk. A kisfiú angol iskolába jár és angolul beszélünk itthon is, de tudnak franciául is. Igen, jól számoltok a kisfiú 9 évesen 4 nyelvet beszél. Én az anyukával és a kisfiúval lakom együtt, mert a szülők elváltak, ezért megvannak azok a napok, amikor a kisfiú az anyukánál vagy apukánál van. A két szülő között a kommunikáció nem mindig a legegyszerűbb, de valahogy mindig mindent megoldanak, illetve együtt megoldunk. Anyukával már szinte a kezdetektől nagyon jó viszonyom van, aminek nagyon örülök! A kisfiúval is jóban vagyok, bár még egy pici idő kell ahhoz, hogy puszipajtások legyünk. Természetesen megértem, mert én vagyok a hetedik vagy nyolcadik au pair  a családban. A kulturális csereprogram minden évben új au pair jön a családhoz. Mindamellett, hogy ennek a programnak a fogadó családok számár is sok előnye van, mire a kisfiú megszokja az új au pairt, már jön is a következő. Valóban nem egyszerű a helyzete.

Amikor megérkeztem már az első hétvégén elmentünk együtt raftingolni, majd a következő hétvégén túrázni a Mont Blanchoz. Gyönyörű volt. A szabadidőmben egy helyi crossfit termbe járok, ami nagyon családias. Ennek köszönhetően elég hamar megismertem néhány embert, akiket lassan a barátaimnak is mondhatok. A városban sok au pair van és találtam egy Facebook csoportot is, ahol csak genfi nanny-k és au pair-ek vannak. Egy lánnyal találkoztam is, akivel végül minden héten találkozni szoktam a francia nyelviskola után. Járok nyelviskolába is, ahol franciául tanulok, miután Genf francia kantonban van, itt a hivatalos nyelv a francia.

A legtöbb helyen lehet angolul beszélni és meg is értik az angolt, de itt, ugyanúgy mint Franciaországban az emeberek szívesebben használják az francia nyelvet. De ez nem is baj, hiszen a francia nyelv miatt jöttem, így legalább tényleg rákényszerülök, hogy gyakoroljam. Ami ehhez kapcsolódóan nagyon tetszik még Genfben, hogy nagyon sokféle, sok kultúrából jött emberrel lehet találkozni itt. Főleg, hogy most a járvány idején nem lehet utazni, hát itt nem is kell, mert mindenki különböző. Erről jut eszembe igazi svájci svájcival még nem is nagyon találkoztam, jól bujkálnak, na jó talán kettővel!  Természetesen ezt, hogy kint vagyok és nagyon jól érzem itt magam. Az Aupairfect au pair ügynökségnek, Katinak és Roninak köszönhetem, akik végig segítettek abban, hogy ez megvalósuljon, köszönöm!

Svájc, 2020.10.16.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...