For aupairs

Aupairfect blog

Iveta au pair élményei - Franciaország - Párizs 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Iveta második párizsi au pair történetét olvashatjátok. :)

Sziasztok!

Előzőleg meséltem nektek az első Au pair tapasztalatalaimról és nizzai élményeimről. Most pedig szeretném nektek elmesélni, hogy valójában hogyan is kezdtem megvalósítani az álmom, ami az Aupairfect csodás csapata nélkül nem ment volna. Ezért is külön köszönetet szeretnék nekik mondani!


Nekem mindig is egy nagy álmom volt Párizs! Majdnem három évvel ezelőtt megismerkedtem az akkori párommal, aki Párizsba költözött. Gyakran jártam ide, majd rátaláltam egy francia make up és parfüm márkára, szuper produktok! (A neve ADOPT.FR) Amikor az üzletben voltam, mondtam magamban, hogy jaj de jó lenne itt dolgozni…Eldöntöttem, hogy elkezdek munkát keresni itt, de nem volt egyszerű a nyelv miatt.

Majd jelentkeztem az Aupairfect au pair ügynökség csapatához, és sikerült egy kedves családot találni, akiknél hat hónapot töltöttem ( meséltem róluk az előző beszámolómban). Ezután hazamentem, majd kaptam egy ajánlatot Nizzában, aminek nem tudtam nemet mondani, de nem is bántam meg!

Nehéz volt új családra bukkanni (covid miatt!), mivel én mindenképp vissza szerettem volna jönni Párizsba, de végül az utolsó héten Kati hívott egy szuper hírrel! Így rátaláltam a mostani családomra! Szeptemberben jöttem ide, az elején nagyon izgultam! Pár héttel később kiderült, hogy az apuka annak a francia márkának az igazgatója, amit előzőleg említettem. Elmeséltem neki, hogy mi a tervem a jövőben, szeretnék itt élni és dolgozni. Októberben végre sikerült elkezdenem tanulni a nyelvet, beilleszkedtem a családba és ma már az apuka szinte mintha a második apukám lenne! Imádom a csajokat is! (Ikerlányok, 10 évesek).

Egy nap az apuka azt mondta, ha meg tudom tanulni a nyelvet és ügyes leszek, akkor segíteni fog nekem munkaügyben. Tehát eldöntöttem, hogy mindent beleadok! Pár héttel ezelőtt megkeresett a cég menedzsere azzal, hogy üdvözölnek engem a cégben…amikor elolvastam az üzenetet elkezdtem sírni a boldogságtól! Így remélhetőleg nemsokára elkezdhetek dolgozni pont abban az üzletben, ahol erről annó álmodoztam. Persze továbbra is maradok a családnál.

Ha nektek is van ilyesmi álmotok a jövőre nézve, akkor csak menjetek utána és ne féljetek új tapasztalatokat szerezni! Az Aupairfect csapatával mindig a legjobb kezekben vagyunk! Remélem tetszett nektek a rövid kis történetem, ha bármiben tudok nektek segíteni én itt vagyok! Kívánok nektek minden jót és kitartást!

 Párizs, 2021.06.15.

Au pair vélemények sorozatunkban Iveta párizsi au pair történetét olvashatjátok. :)

Üdvözlök mindenkit!

Előzőleg meséltem már neketek au pair tapasztalataimról, először a Párizs melletti Versaillesben töltött félévről, egy amerikai-magyar családnál, majd Nizzában egy angol családnál. Hát most újra visszatértem álmaim városába Párizsba. Hála az Aupairfect au pair ügynökség csodálatos csapatának sikerült új családot találnunk. A vírushelyzet miatt nem volt egyszerű a helyzetem és az sem segített, hogy Párizs nagyon népszerű város az au pairek körében, sokan szeretnének itt élni. Én is mindenképp Párizsba szerettem volna visszajönni, ezért örök hálám Katinak és Verának, hogy sikerült véghez vinnem ezt az álmom! Őszintén megmondva elején kicsit tartottam az új családtól, de ennek ellenére ma már szinte én is a család tagjának érzem magam. Kaptam két gyönyörű iker lányt, akik kilenc évesek, de úgy külsőleg, mint belsőleg nagyon különbözőek. Az apukájuk egyedül neveli őket, és el kell hogy mondjam, hogy minden tiszteletem az övé, mivel nagyon szépen neveli őket.

A mai gyerekek általában imádják a videójátékokat, internetet vagy az okostelefont, de őket semmi ilyen nem érdekli. Rengeteget olvasnak, néha nem bírják letenni a könyveket alvás előtt. Mindig hívnak engem játszani, ők segítenek nekem a leckéimben, gyakran együtt sütünk, főzünk. Imádnivalóak, nagyon a szívemhez nőttek! Persze, mint afféle nők néha összekapnak, de a harag maximum tíz percig tart. El kell hogy mondjam, hogy a host apuka szinte úgy kezel mint a saját lányát, amiért nagyon hálás vagyok neki.
Rengeteget segít, támogat engem és mindig mellettem áll. Nagyon sok közös programot csinálunk, ahogy tehetjük vagy ha időnk van rá. Mivel Franciaországban lockdown van, csak itthon tudunk szervezni programot. Hadd beszéljek kicsit a COVID helyzetről itt Párizsban. A gyerekek járnak iskolába, az emberek dolgozni mennek, kimennek sétálni - tehát zajlik az élet. Remélem tetszett nektek a beszámolóm. Íme néhány kép az én imádott családomról.
Párizs, 2020.10.15.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...