For aupairs

Aupairfect blog

Keep kalm and start socialising!

Mindenki, aki idegen nyelvet tanul szeretne minél előbb arra a szintre eljutni, amikor már magabiztosan használja a nyelvet. A legtöbb nyelvtanuló rémálma, hogy megszólaljon egy idegen nyelven, beszélgetést kezdeményezzen, vagy egyszerűen csak válaszoljon egy feltett kérdésre. Gyakorlat híján sokszor még a saját hangunkra sem ismerünk rá, amikor beszélni kezdünk!

Sokan elkövetik azt a hibát is, hogy magyarul fogalmazzák meg a mondanivalójukat, és aztán ezt próbálják az adott szituációban lefordítani. Ez a módszer egyrészt időigényes - senki nem várja meg, hogy végre kinyögjünk valamit – másrészt, furcsa hangzású, teljesen életidegen mondatokat állíthatunk össze.
Egy beszélgetés elkezdésénél, bemutatkozásnál vagy útbaigazításnál pedig különösen fontos, hogy frappáns mondatokkal fejezzük ki magunkat. A mellékelt fájlban a bemutatkozáshoz, megismerkedéshez, és egyéb beszélgetések elindításához kaptok segítséget. Ezek a mondatok és kifejezések nem csak a nyelvtudásotoknak, hanem az önbizalmatoknak is jót tesznek majd!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...