For aupairs

Aupairfect blog

Kitti au pair élményei - Anglia 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Kitti angliai au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Az én történetem egy kisvárosban kezdődött Dél-Angliában, Battleben. Nagyon szép kisváros volt, nagy történelmi múlttal. Egy indiai családhoz volt szerencsém kiutazni. Eleinte minden rendben volt, de idővel családot kellett váltanom mert úgy éreztem, hogy számomra ez a hely nem a legmegfelelőbb nyelvtanulás céljából.

Kétnyelvű volt a család és nagyobb arányban használták az anyanyelvüket, mint az angolt. 3 hónapot töltöttem el náluk és ezalatt az idő alatt egy teljesen más kultúrát volt lehetőségem megismerni, aminek nagyon örültem mert, azért is vágtam bele ebbe a programba, hogy a nyelvtanulás mellett kilépjek a komfortzónámból és minél több dolgot ismerhessek meg és lássak a világból. Ottlétem alatt megismertem a hindu kultúrát és ünnepeit együtt ünnepeltük, együtt főztünk finomabbnál finomabb indiai ételeket. Gyerekekkel együtt készítettünk indiai édességeket.

Történetem Oxfordban folytatódik. Január végén költöztem át az új fogadócsaládomhoz. Eleinte nagyon izgultam, hogy minden rendben lesz-e, de szerencsére egy nagyon aranyos brit családot ismertem meg.

 

Első perctől teljesen más volt itt, úgy érzem magam, mint a család tagja, a gyerekek is úgy néznek rám, mint egy nagy nővérre, aki velük van és segít, amiben kell. Clemnek hívják a 10 éves kisfiút, akit minden reggel iskolába viszek és délutánonként társassal szeretjük elütni az időt. A legfontosabb témáink közé tartoznak a Forma1 versenyzői, versenypályái és autói, amiről órákat tudunk beszélni. Clemnél jobb angol tanárt nem is kívánhattam volna magamnak. Másik kis tanárom a 2 és fél éves mosolygós kisfiú Gabriel, vele sok mesét olvasunk elalvás előtt.

Minden este az anyukával (Hannahval) szoktuk megfőzni a vacsorát és közben mindenről beszélgetünk. Hannah nagyon közvetlen és kedves, de ugyan ez mondható el a férjéről Daveről. Ezek mellett nagyon sportos család, aminek nagyon örültem mert közel áll hozzám a sport és a mozgás. A családdal voltam már együtt túrázni és biciklivel körbejártuk a várost.

Csodálatos helyen vagyok egy szuper családdal. Nem gondoltam volna, hogy a történetem a kezdetek után ekkora fordulatot vesz és ennyire boldogan töltöm a napjaimat Angliában, de nem is sikerült volna az Aupairfect au pair ügynökség csapata nélkül!

Amikor még Battleben voltam felhívott Kati, hogy megkérdezze, hogy érzem magam, őszintén elmondtam neki, hogy mik történnek velem és a család cserét javasolta, amitől a kezdetekben tartottam, de most már tudom, hogy jól döntöttünk. Nehéz időszakban váltottam családot, de Ádám és Kati végig ott voltak mellettem és ezt nagyon köszönöm! Ha gondolkozol, hogy belevágj akkor ne habozz mert egy életre szóló élményben lesz részed, abban biztos lehetsz!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...