For aupairs

Aupairfect blog

Noémi au pair élményei - Anglia 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Noémi angliai au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

12 éves koromban találkoztam először az au pair program lehetőségével, ami azonnal megtetszett. Rengeteget olvastam róla, majd rátaláltam az Aupairfect au pair ügynökségre. Ahogy teltek az évek csak egyre biztosabb lettem abban, hogy én ezt ki szeretném próbálni, ezért elhatároztam, hogy halasztok egy évet egyetem előtt, majd pedig jelentkeztem is a programra.

Kati rövid időn belül felvette velem a kapcsolatot, és segítőkészen válaszolt minden kérdésemre, miután pedig jelentkeztem, Zsófi segített a családkeresésben, illetve az interjúra való felkészülésben. Rövid időn belül találtam is egy 3 gyerekes (1 éves ikerpár, 3 éves kislány) családot Angliában, aki nagyon aranyosnak tűnt, azonban miután kijöttem, kiderült, hogy nem sikerült olyan jól választanom sajnos. Heti 35 órában egyeztünk meg, de ezt jóval túlszárnyalták, valamint a hétvégén kívül semmi szabadidőm sem volt, szóval 2 hét után úgy döntöttem családot váltok.

Írtam is az ügynökségnek, beszámoltam nekik a problémákról, ők pedig rögtön jelezték ezeket a család ügynöksége felé és megnyugtattak, hogy segítenek keresni egy másik családot. 2-3 profil közül egy héten belül meg is lett az új fogadócsaládom, akikhez szeptember 10-én érkeztem meg. Nagyon aranyosak, megértőek és segítőkészek voltak az első pillanattól kezdve és gondoskodnak róla, hogy a család tagjának érezzem magam. Ők is egy 5 tagú család, viszont mivel a két idősebb lány 13 és 16 éves, így csak a legkisebbre kell vigyáznom, aki 9 éves. Ezen kívül besegítek a házimunkában, valamint néha az vacsorafőzésben. Amióta velük vagyok, úgy érzem nagyon sokat fejlődött az angolom.

Sajnos a koronavírus miatt nem sok lehetőségem adódott még az országon belüli utazásra, így csak három másik városban jártam egyenlőre, Lincolnban, Stamforban és Peterboroughban, amik elképesztően gyönyörűek voltak. Március elejéig pedig majdcsak adódik még lehetőségem több angol várost is megtekinteni.

Összességében tehát nem bántam meg egyáltalán, hogy kijöttem, és mindenkinek nagyon ajánlom az au pair programot, ugyanis nem csak az angolom fejlődött, de én magam is megtanultam nagyon sok dolgot az életről és úgy érzem mostmár sokkal érettebben tudok állni a dolgokhoz. Illetve a gyerekekkel kapcsolatban is nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem.

Külön köszönet Katinak és Zsófinak, hogy mindig segítettek, amikor szükségem volt rá és hogy végül ilyen fantasztikus családot találtak nekem. Csak ajánlani tudom az Aupairfect au pair ügynökség csapatát!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...