For aupairs

Aupairfect blog

Fruzsi au pair élményei - Németország 2021

Au pair történetek sorozatunkban Fruzsi németországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Az elhanyagolt német tudásom fejlesztése érdekében szerettem volna német nyelvterületen au pair lenni, először Ausztria, majd Svájc, végül Németország került szóba, így kötöttem ki Friedbergben, egy Frankfurt melletti kisvárosban. A covid helyzet miatt csúszott a dolog, azt reméltem, 2021 elején már szinte nem is lesz vírus (spoiler az időutazóknak: nem így lett), így hát áprilisban érkeztem.

Egy 9 és egy 3 éves lány van a családban. A szülők nagyon rendesek, segítőkészek, rugalmasak. A 9 éves lány mindig figyel arra, hogy nem feltétlenül értem meg, amit mond, így lassan, érthetően beszél, jókat játszunk, próbálok neki segíteni a háziban (több, kevesebb sikerrel). A 3 éves lány nagyon cuki, egyből megölelt, amikor először meglátott, mosolygós. Vele a héten két napot vagyok, a többit bölcsiben tölti. Amikor a gyerekek nincsenek itthon, könnyebb házimunkákat végzek, porszívózás, mosogatógép be- és kipakolása, tűzhely takarítás, gyerekek játékainak elpakolása. Este még körülbelül egy órát vagyok a kicsivel, amíg az anyuka főz.

Ahogy megjöttem és eltöltöttem a karantént, azóta járok nyelvsuliba is. Igen, járok, nem online a tanfolyam. B1-es szintű intenzív képzés, azt hittem túl nehéz lesz, de tévedtem, már az első nap második felében megértettem, amit a tanár mondott. A nyelvtudásom hiányától féltem a legjobban, mivel 6 éve nem használtam sem a németet, sem az angolt, de fölösleges volt aggódnom, kiválóan meg tudom értetni magam.

Kicsit kevesebb a lehetőség, mint pandémia nélkül, de valószínűleg hamarosan kinyitnak a dolgok, de én így sem unatkozom, voltam már többször Frankfurtban, itt is jókat sétálgatok a vár körül, a családdal is csinálunk közös programokat (pl. barbecue party a kertben). Az Aupairfect Facebook csoportból pedig megismertem egy közel élő lányt, akivel gyakran beszélünk és találkozunk  Be is mutatott már két au pair lánynak, úgyhogy barátkozni is tudok, covid ide vagy oda.

Au pairnek lenni remek lehetőség az önállósodásra, nyelvtanulásra, új kultúra és új emberek megismerésére, úgyhogy ajánlani tudom a programot, valamint az Aupairfect au pair ügynökség csapatát!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...