For aupairs

Aupairfect blog

Luca au pair programja - Németország 2021

Luca április végén kezdte második au pair programját Németországban. Ebben a bejegyzésben az Ő élménybeszámolóját olvashatjátok!

Sziasztok!

Eltelt az első hónapom Kielben, és csodásan érzem magam itt. Talán ez életem jobb fantasztikusabb időszaka. Egy olyan családhoz jöttem, ahova egy hónappal utánam érkezett meg a második gyerkőc. Úgyhogy most hatalmas a boldogság!

...Megtanultam biztonságosan biciklizni, mivel egy biciklis városban lakom. A családnak nincs is autója, ha mégis szükségük van rá, akkor bérelnek egyet, de nem ez az érdekes, hanem sokkal inkább a családdal, és leginkább a kislánnyal töltött idő.

Sokat vagyunk együtt, és nagyon jól kijövünk, sokat beszélgetünk. Az anyukával és a kislánnyal magyarul és németül, az apukával és mindenki mással természetesen németül beszélgetek. Viszont van egy csavar a történetben.

A szülők egymás között angolul kommunikálnak. Amit én tulajdonképpen szeretek is, még ha nem is mindig értem. Így viszont a következő egy évben valószínűleg nem csak a németem de az angolom is fejlődni fogom. Már most érzem, hogy több mindent értek, ami elég izgalmas.

Hétvégente szinte mindig van valami közös program: vagy a strandra megyünk ki, ahol életemben először reptettem sárkányt, vagy múlt héten például a Hamburgi állatkertet látogattuk meg.

Szóval egy szó mint száz, au pairnek lenni világra szóló élmény!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...