For aupairs

Aupairfect blog

Zsófi summer au pair élményei - Barcelona 2021

Au pair élmények sorozatunkban Zsófi második barcelonai au pair történetét olvashatjátok, aki a nyári programját meghosszabbítva még egy évet marad a fogadó családjánál! :)

Sziasztok!
Már több mint három hónapja vagyok kint Barcalonában, ahol egy 13 és egy 10 éves fiúra vigyázok. Eredetileg a Summer Au pair program keretein belül augusztus végéig maradtam volna, de annyira megfogott mind a kultúra, mind az ország, de legfőképpen a család, hogy úgy döntöttem, hogy meghosszabbítom jövő nyár közepéig az itt tartózkodásomat.
Egy nap sem telik el valami újdonság vagy izgalom nélkül. Ezt a hónapot a család nyaralójában töltöttünk, Tarragonában, ahol megismertem a nagyszülőket, unokatesókat és a rokonakat, valamint a gyerekek barátait is.
Ez a pár hét a pihenésről, a fürdésről és a film/sorozat nézésről szólt. A legemlékezetesebb pillanat az volt amikor elmondtam a fiúknak, hogy még maradok egy évet és a kisebbik fiú azt mondta, hogy akkor mostmár hivatalosan is a testvére, a család tagja vagyok.
Ezen a hétvégén pedig meglátogatott a családom, akikkel újra felfedeztem Barcelona látványosságait.
Úgy érzem, hogy ez alatt a három hónap alatt sikerült annyira összeszoknom mind a gyerekekkel, mind a szülőkkel, hogy már családtagként tekintünk egymásra.
Az eredeti terv szerinti három hónapos au pair program is rengeteget adott már nekem, de azzal, hogy még egy évet Spanyolországban tölthetek, olyan kalandok és nyelvtanulási lehetőség vár rám, amit semmihez nem lehet hasonlítani. Hamarosan jövök a további beszámolókkal.

Au pair élmények sorozatunkban Zsófi spanyolországi pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Május végén érkeztem meg Spanyolországba, ahol summer au pairként egy 10 és egy 13 éves fiúra vigyázok. Az elején nagyon ideges voltam, hiszen nem tudtam, hogy mit tudnék kezdeni ilyen "idős" gyerekekkel. Szerencsémre már az első naptól kezdve mind a szülők, mind a fiúk segítőkészek és nagyon befogadóak voltak. Egy hónap elteltével úgy érzem, sőt ők is hangoztatják, hogy nem egy fizetett alkalmazott vagyok, hanem a fiúk testvérként, a szülők pedig a gyerekükként kezelnek.

Nincs egy unalmas és egyforma napunk sem, például ezt a hetet a család nyári házában töltjük. Itt megismerkedtem a szülők barátaival, akik egyből befogadtak. Minden programra meghívnak, tegnap például elmentünk strandolni az Ebro deltájához. Az au pair program egy remek lehetőség utazás, nyelvtanulás, önállósodás szempontjából. Csak nyerni lehet vele. Barcelona környékén nagyon sok au pairrel találkoztam már, akikkel sikerült felfedezni a várost, és még csak egy hónap telt el a háromból. Nagyon köszönöm az Aupairfect au pair ügynökségnek a sok segítséget és ezt a remek lehetőséget! Hamarosan újra jelentkezem egy újabb beszámolóval.

Barcelona, 2021.06.28.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...