For aupairs

Aupairfect blog

Anna summer au pair élményei - Franciaország - 2021

Au pair élmények sorozatunkban Anna franciaországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!
Én június 11-én érkeztem Messery-be, Franciaországba a summer au pair programra, ahol egészen a nyár végéig, augusztus 31-ig maradok a családdalFő célom az au pair programmal a francia nyelvtudásom fejlesztése volt, ami anyanyelvi környezetben a leghatékonyabb.
Egy 8 éves kisfiúra vigyázok, aki már az első találkozásnál nagyon nyitott volt és kedves. A program elején még nem ment olyan jól a francia nyelv, de a kisfiú megnyugtatott, hogy bármit lefordít nekem, miután Ő a francia mellett angolul és németül is beszél, és emellett egy igazi tündér! Az anyukájának köszönhetően nagyon jólnevelt, szóval ritkán van vele bármi gond.
Az anyuka is nagyon aranyos volt már az elején, mindenben segített és folyamatosan segít. Egyedülálló anyukaként nagyon jól megállja a helyét! A program kezdetén az is nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a család előző au paire, egy holland lány maradt plusz egy hetet, hogy mindent megmutasson.Vele azóta is tartom a kapcsolatot. A család egy másik, korábbi au pair-ével is találkoztam már többször, aki egy vietnámi lány. Ő is sokat segített nekem, elhalmozott jó tanácsokkal.
A családdal számos helyre eljutottam, többek között a Francia Riviérára is, ahol nagyon jó 10 napot töltöttünk el, bejárva több kisebb-nagyobb várost és falut, mint például Sanary-sur-Mer, Toulon, La Seyne-sur-Mer. Július elején La Clusaz-ban, a hegyek között töltöttünk egy hosszú hétvégét,ahol sokat kirándultunk és a közelben lévő Annecy-t is meglátogattuk. Ezt a várost, ha Franciaországban jártok mindenképpen érdemes meglátogatni, gyönyörű!
Összességében nagyon örülök, hogy belevágtam az au pair programba, hiszen új embereket ismerhettem meg,gyönyörű helyekre jutottam el és nem utolsó sorban nagyon sokat fejlődött a francia nyelvtudásom is. Mindenkit arra bátorítok, hogy vágjon bele, hiszen tényleg egy életre szóló élmény!
Nagyon köszönöm az Aupairfect au pair ügynökségnek, Katinak és Annának a segítséget!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...