For aupairs

Aupairfect blog

Bianka summer au pair élményei - Mallorca

Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani rövid beszámolómat az eddigi au pair életemről. Június végén érkeztem Mallorcára a summer au pair program keretein belül. Egy 3 és egy 4 éves kisfiúra vigyázok a sziget déli részén található aprócska faluban. Az anyuka (főként) egyedül neveli a gyerekeket, így nagyon szoros a kapcsolatuk. Éppen ezért volt nehéz az elején elfogadtatni a gyerekekkel, hogy ezentúl én fogok rájuk vigyázni, így segítve a kis családjuk életét. Az első egy, másfél hét volt kicsit nehézkesebb, de az idő előrehaladtával egyre jobb lett, ahogy a fiúk is elfogadtak engem és én is belerázódtam az életükbe, megszoktam az életritmusukat, szokásaikat.

Július elején a gyerekeket vinnem kellett „summer school”-ba, ami nekem azért volt stresszes, mert a viszonylag friss jogosítványommal, kevés autóvezetési tapasztalatommal egy terepjárót vezetve kellett fuvaroznom őket. De az anyuka nagyon-nagyon türelmes volt velem végig és szerencsére nekem is jobban megy a vezetés, mint ahogy gondoltam, sőt azóta folyamatosan azt várom, hogy mikor vezethetek újra.

Végül az első két hét után a gyerekek nem mentek többször „summer school”-ba, így azóta velem töltik vagy a délelőttöket vagy a délutánokat, az anyuka munkaidejétől függően. És itt szeretném megemlíteni azt, hogy mennyire hektikusak a napjaim, de a szó legpozitívabb értelmében, mindig nekem kedvezve. Többször volt már olyan, hogy egy-két napom végig szabad lett, mert a nagyszülők elvitték programozni a gyerekeket, vagy épp a másik nagyszülő töltött velünk napokat.

De a meglepetés szabad délutánok, napok mellett a hétvégéim fixen mindig szabadok, amiket mindig próbálok a lehető legjobban kihasználni. Csodálatos helyeket fedeztem fel, olyan partokat és öblöket láttam, amikről eddig azt hittem, hogy csak a filmekben vannak, vagy a karibi térségben. És szerencsére jó pár barátot is találtam, akikkel felejthetetlen élményeket gyűjtöttünk eddig is, és már tervezzük a nyár utáni következő közös kalandot.

Au pairnek lenni remek lehetőség az önállósodásra, nyelvtanulásra, csodálatos helyek felfedezésére, és új barátságok kialakítására, úgyhogy csak ajánlani tudom az Aupairfect au pairt ügynökséget és a programjukat.

 

A Mallorcán beszélt nyelvről azt kell tudni, hogy a legtöbben a mallorquín nyelvet beszélik, ami hasonlít a katalánhoz, de mégsem az, nekem úgy mondták, hogy a mallorcai katalán. Ezért a spanyol nyelvtudásom fejlesztése érdekében meg kell kérnem az embereket, hogy spanyolul beszéljenek hozzám. De szerencsére mindenki nagyon jó fej, és ha spanyolul beszélnek akkor a legtöbb dolgot megértem és ők is megértenek engem. Az angoltudásom is magabiztosabb lett, mert a barátaimmal, akik nem tudnak spanyolul, angolul beszélek, illetve legtöbbször a fogadóanyukámmal is. A gyerekekkel spanyolul beszélek, illetve ha úgy van akkor az activity segítségével kommunikálunk, de valamilyen módon mindent megértenek ők is, illetve én is. De nagyon könnyen tanulják az angol szavakat is, úgyhogy már az angollal is próbálkozunk.

Összességében azt tudom mondani, hogy a lehető legjobb döntésem volt, hogy ezt a nyarat au pairként egy ilyen gyönyörű helyen töltöm, mint Mallorca. Nagyon sok dologban fejlődtem, rengeteget tapasztaltam, és millió olyan élménnyel gazdagodtam, amiket óriási mosollyal az arcomon fogok mesélni majd az unokáimnak is!

Remélem, hogy a kis beszámolóm meghozta a kedveteket, vagy biztosabbá tett abban, hogy jelentkezzetek au pairnek. És ha "csak" egy nyár során de próbáljátok ki, hogy milyen egy külföldi országban élni, egy addig idegen család része lenni, közben új barátokat, számtalan tapasztalatot és felejthetetlen emlékeket szerezni...nem fogjátok megbánni!

Ui.: A gyerekekkel sajnos egyelőre nincs képem, mert még az anyukájuknak sem engedik. De remélem, hogy a hazaindulásom előtt sikerül egy közös képet összehozni velük!  Hálás köszönet Katinak és Annának az Aupairfect au pair ügynökségtől, hogy összehozták nekem ezt a kalandot, bátran forduljatok hozzájuk ha szeretnétek az au pair programban reszt venni!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...