For aupairs

Aupairfect blog

Melinda summer au pair élményei - Németország 2021

Au pair élmények sorozatunkban Melinda németországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

A summer au pair program által már egy hónapja kint vagyok Németországban, München mellett egy kisvárosban. Két kisfiúra vigyázok, egy másfél évesre, és egy lassan két hetes kisbabára.

Mivel egy hónapja érkeztem, eleinte csak a nagyobbik fiúra kellett figyelnem, illetve az akkor még várandós anyukának a mindennapjait segítenem a háztartásban. A kezdet nem volt túl könnyű, de minél jobban megismertem a család szokásait, és kiismertem magam az otthonukban, minden sokkal egyszerűbb lett. Mostanra nagyon jó viszonyt ápolok a kisgyerekkel, sokat játszunk együtt és most már teljesen megbízik bennem.

Az ittlétem alatt sok helyre elvitt a fogadócsaládom. A hozzátartozók szülinapjára, esküvőjére szintén magukkal vittek, és ezenkívül gyakran beutaztunk Münchenbe. Legutóbb együtt elmentünk a Märchenwaldba, ami egy hatalmas vidámpark kisgyerekek számára. Vannak nehezebb, megterhelőbb napok, viszont ezt leszámítva nagyon elégedett vagyok, semmiben nem szenvedek hiányt. A család mindig próbál a kedvemben járni, semmilyen plusz feladatot vagy programot nem erőltetnek rám.

Én elsősorban nyelvtanulás céljából vágtam bele az au pair programba, és úgy gondolom sikerült is fejlődnöm, mivel sokat megyünk közösségbe, ahol gyakran kérdezgetnek, és teljesen bevonnak a beszélgetésekbe.

Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó döntés volt, hogy a nyaramat itt töltöttem, és nagyon köszönöm Katinak és Annának, au Aupairfect au pair ügynökségnek, akik lehetővé tették ezt számomra. Ne habozzatok meghozni ezt a döntést és vágjatok bele Ti is az au pair programba!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...