For aupairs

Aupairfect blog

Brigi au pair élményei - Franciaország 2021

Au pair élmények sorozatunkban Brigi franciaországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Augusztus utolsó hétvégéjén érkeztem meg a családomhoz au pairként Franciaország nyugati részébe, egy Loire menti városkába, Cholet-ba és a tervek szerint június végéig maradok velük. Hivatalosan 3 gyerekre vigyázom, de a 12 éves nagylánnyal nincsenek feladataim, inkább ő segít nekem. Rajta kívül, van egy 10 éves és egy 3 éves fiú.

A két nagyobbikkal már az első pár napban összebarátkoztunk, mivel az iskola kezdés előtti utolsó pár napot hármasban töltöttük itthon. A kicsivel már ennél nehezebb volt a dolgom. A szülők nagyon kedvesek, már az első perctől nagyon odafigyelnek arra, hogy jól érezzem magam és biztosan ne unatkozzam, ezért amikor a szabadnapjaimon nincs más tervem, akkor bevonnak a családi programokba és visznek mindenhova magukkal.

Nagyon sportos és aktív család, így az anyuka számomra is szívesen tervez elfoglaltságokat a hétköznapokra. Így például, legnagyobb örömömre péntek esténként vívni járok. A család a nyelvtanulásban is nagyon sokat segít, mindig lassan és érthetően beszélnek velem, ha nem értem körülírják vagy elmondják másképp vagy ha éppen úgy se megy, akkor angolul. A nyelvóráim online vannak, egy párizsi francia magántanárnál, ami megint csak nagyon sokat segít. Persze, ezeket eltekintve is nagyon kimerítő, főleg amikor szerdánként egész nap a kicsivel vagyok és néha nehezen értem meg, hogy mit szeretne mondani.

Végezetül talán azzal zárnám, hogy nagyon hosszú vacillálást követően vágtam bele az au pair programba, mivel se jogosítványom, se pedig megfelelő angol vagy francia nyelvtudásom nem volt, de most egyetértek azokkal, akik már ezt előttem mondták, hogy ezek nélkül is bátran bele lehet vágni az au pair programba.  Köszönöm az Aupairfectnek Annának és Katinak a sok-sok segítséget!

Hamarosan jelentkezem egy új beszámolóval és további képekkel az au pair programomról.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...