For aupairs

Aupairfect blog

Kata au pair programja Németországban - 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Kata németországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Én szeptember elején kezdtem el az au pair programomat Németországban, egy Stuttgarthoz közeli kisvárosban, és ez az első egy hónap hihetetlenül gyorsan eltelt. Eddig nagyon szuperül alakul minden, és szinte csak jó dolgokról tudok írni nektek.

Egy 7 éves fiúra, Felixre, és egy 3 éves kislányra, Carlara vigyázok. A hétköznapok rutinjai most már teljesen kialakultak: minden reggel együtt reggelizünk, majd segítek elkészülni a gyerekeknek. Ezután elviszem Carlat az oviba, Felix pedig egyedül megy az iskolába. A suliból mindig hazajön ebédelni délben, én pedig igyekszem olyan dolgokat főzni, amit ő is szeret. Kicsivel később elmegyünk Carlaért, és a délutánt együtt töltjük. Hogyha jó idő van, igyekszem minél több kinti programot kitalálni, és ebben mindig sokat segít az anyuka is. Általában így telnek a napjaink, de persze sosem ugyanolyan minden, történnek váratlan dolgok, ezért igyekszem rugalmas lenni, és alkalmazkodni a helyzetekhez.

A hétvégéim szinte mindig teljesen szabadok, ilyenkor szeretem felfedezni a környéket, bemenni Stuttgartba, vagy átmenni a magyar családhoz, akik egy utcával alattunk laknak. Jelenleg még csak online német nyelvsuliba járok, ami kb. háromszor van egy héten, de novemberben kezdődik a személyes kurzus, amit már nagyon várok.

Végül pedig szeretném megköszönni az Aupairfect au pair ügynökségnek, Katinak és Annának a segítséget! Biztos vagyok benne, hogy sohasem fogom megbánni azt hogy belevágtam az au pair programba, Sőt!

Az au pair program egy remek lehetőség utazás, nyelvtanulás, önállósodás szempontjából. Csak nyerni lehet vele! Az au pair programot mindenképp ajánlom azoknak, akik szeretnek más kultúrákat felfedezni, vágynak az újdonságokra, és anyanyelvi környezetben szeretnék nyelvtudásukat fejleszteni!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...