For aupairs

Aupairfect blog

Olgi au pair élményei - Spanyolország 2021

Au pair vélemények sorozatunkban Olgi spanyolországi au pair történetét olvashatjátok.
Sziasztok!
Középiskolában speciális spanyol tagozatos voltam, de azóta eltelt jó pár év, így nagyon megkopott a nyelvtudásom. Ezt viszont semmiképp sem szerettem volna veszni hagyni, igy belevágtam az au pair programba, hiszen, a legjobb módja az adott nyelv elsajátításának, ha azt anyanyelvi környezetben gyakoroljuk. Második hónapomat töltöm Spanyolországban, azon belül Malagaban.
Nyelviskolát sajnos még nem sikerült találni, mivel az iskolák többsége borzasztóan drága. Illetve van néhány ingyenes nyelviskola, de azok tanrendje határozatlan ideig szervezés alatt áll. Ettől függetlenül a nyelvtudasom iskola nélkül is nagyon sokat fejlődött.
2 kislányra (9, 12) vigyázok, illetve az angol tudásom igyekszem atadni. Sajnos nincsen könnyű dolgom velük, eléggé nehezen kezelhető gyerekek, szüleikre is alig hallgatnak. A szülőkkel a viszonyom viszont jónak mondható. A hétköznapokon nem sokat talalkozok velük, mert dolgoznak, sokszor késő estig.
Egy nap általában úgy néz ki, hogy reggel ébreszteni kell a gyerekeket, reggelit készíteni, tízórait csomagolni, segíteni nekik az elkészülésben, majd elkiserni őket az iskolába. Ezután van egy pár szabad órám, ilyenkor általában edzőterembe megyek. A kissebbik lányt én kísérem haza is az iskolából.

Megebédelünk és jön a leckeírás, a nap legnehezebb része, mert a kislány nehezen tud koncentrálni. A hétvégéim mind szabadok szerencsére, így van lehetőségem utazni, felfedezni kicsit a környéket, illetve a családdal gyakran megyünk "canyoning" túrákra, amit nagyon élvezek, és az által is rengeteg csodás helyet láthattam már.

A családban van néhány velem egyidős fiú és lány, velük nagyon jó viszonyt ápolok, így a szabadidőm nagy részét velük töltöm.

A gyerekekkel mindennap egy kihívás, de összességében szeretek itt lenni. A nehézségek ellenére is csak ajánlani tudom a programot, és az Aupairfect au pair ügynökséget.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...