For aupairs

Aupairfect blog

Amiért érdemes svédül tanulnod

Az au pair program lehetőséget kínál arra, hogy megismerj új kultúrákat, elutazz új helyekre és nem utolsó sorban megtanulj egy új nyelvet. Ha Svédországban szeretnéd elkezdeni az au pair programot, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképp iratkozz be egy nyelviskolába, mert biztos, hogy nagyon hasznos lesz. Nézzük, hogy mi mindent adhat neked az svédországi au pair program, valamint a svéd nyelv.

Miért jó au pairnek lenni Svédországban?

Elgondolkodtál már azon, hogy ha Svédországban szeretnél au pairkedni, miért érdemes svédül megtanulnod? Hiszen Svédországban szinte kivétel nélkül tökéletesen beszélnek az emberek angolul, ennek köszönhetően egy biztos angol nyelvtudás akár elég is lehet ahhoz, hogy fogadó családot találj, és elkezdj ismerkedni. Azonban ahhoz, hogy igazán átéld a svéd kultúrát, hogy igazi kapcsolatokat tudj kialakítani, nagyon is jól fog jönni a svéd nyelv ismerete!

  1. Az angol nagy segítség!

Az angol nyelv ismerete nagyon sokat segít a svéd nyelv elsajátításában. Akár nyelvtanról, akár szókincsről van szó, sok közös pontot fogsz találni a svéd és angol nyelv között. Ha ez még nem lenne elég, hangzásra is sok szó egyezik a két nyelvben, ezzel a hallásutáni értésed is nagyon gyorsan fejlődhet.

  1. Három nyelv egy csapásra?

Naná! Hiszen a svéd, dán és norvég nyelv nagyon hasonlít, könnyen megértik egymást, akik ezen nyelvek bármelyikét is beszélik. De akkor miért ne a norvég vagy dán nyelvet választanád? A válasz egészen egyszerű: a svéd nyelvvel sokkal több emberrel tudod majd megértetni magad, pontosan 10 és fél millió emberrel, valamint Finnországban is hasznodra lesz..

  1. A svéd kultúra különlegessége

Mint ahogy már említettük, a svéd lakosság nagy része tökéletesen beszél angolul, és örömmel is használják angol nyelvtudásukat külföldiekkel. De mi lesz Veled, mint au pair? Ha igazán szeretnél a svéd kultúra részese lenni, és nem csak egy külföldi, akivel szívesen gyakorolják a nyelvet az otthoniak, akkor szükséged lesz a svéd nyelv alapismereteire. Ennek köszönhetően svéd anyanyelvű barátokra tehetsz szert, ami a nyelvfejlődés, valamint maradandó kapcsolatok szempontjából nagyon fontos lehet. Nem véletlen, hogy rengetegen szeretnének Svédországban dolgozni, sokan vágynak a Svédország adta előnyök kihasználására: államilag támogatott oktatás, egészségügyi biztosítás, és nem utolsó sorban az ország gyönyörű városai, tájai. Váltsd te is valóra az álmod, és dolgozz au pairként Svédországban!

  1. A legjobb krimik svéd nyelven születtek!

Miért is érdemes még svédül tanulni? A legizgalmasabb, eredeti krimi sorozatok, filmek svéd nyelven íródtak, pl. Wallander, The Bridge vagy Arne Dahl. Ha ezeket svédül olvashatod, vagy nézheted netflixen, nagyon sokat segítenek nyelvtudásod fejlődésében. A filmeken kívül pedig a svéd zene is nagyon híres, hidd el, nem csak az Abbáról és a Roxettről van szó! Svédország Anglia és az Egyesült Államok után a világ harmadik legnagyobb zeneexportőre.

  1. Gyere és próbáld ki!

Gyere és tapasztald meg, hogy tényleg mennyire sokat ér a svéd nyelv elsajátítása, és próbáld ki magad au pairként Svédország valamely csodás városában!

Reméljük, hogy ezek alapján kedvet kapsz az svéd nyelv elsajátításához, és az svéd au pair programhoz, aminek szintén nagy előnye, hogy nem szükséges svédül tudnod a program megkezdésekor. Számos család keres angolul jól beszélő au paireket, hogy a gyerekeikkel gyakorolják az angol nyelvet, miközben napi szinten lehetőségük nyílik az svéd nyelv gyakorlására. 

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...