For aupairs

Aupairfect blog

Fanni au pair élményei - Franciaország 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Fanni franciaországi au pair történetének folytatását olvashatjátok.

Sziasztok!
Mint azt ahogy az előző posztomban is olvashattátok lehetősege volt a bátyámnak arra, az hogy meglátogasson és 9 napot velünk töltsön.Ez idő alatt mi Párizson kívül Hollandiába is eljutottunk.
A családdal többször elmentünk vacsorázni, megnéztünk egy-két látványosságot Párizsban és meg tudtam neki mutatni a környéket ahol lakom. A fantasztikus 9 nap után a család a tesóm és én hazamentünk Magyarországra, ugyanis az itteni anyuka szülei Budapesten laknak.
Ígyhát amíg én öt napot a családommal voltam ők ott tartózkodtak, ezért le tudtak jönni hozzánk ebédelni egyet. Az a napunk is nagyon jól telt, megmutattuk nekik a helyi látványosságokat. Mivel határ mellett lakunk átmentünk Szlovákiába is.
Az esti lángos evés után az egyik fiú kivételével a család hazament, ő pedig nálunk aludt és együtt mentünk vissza a reptérre másnap. Azt kell, hogy mondjam nagyon kicsi a világ és nagyon hálás vagyok, hogy ez a “véletlen” pont velem történt meg.

Au pair vélemények sorozatunkban Fanni franciaországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!
Egy éve körülbelül ilyenkor ràtalàltam az Aupairfect au pair ügynökségre.
Akkor még csak egy röpke gondolat volt, hogy egy év mùlva az életem az lesz ami most. Eleinte szüleim nem nagyon akartak beszélni erről a lehetőségről, de később belátták, nem is olyan rossz ötlet ez. Úgy gondoltam a legjobb lehetőség egy au pair évre érettségi után van. A francia nyelvet tanultam gimnáziumban majd érettségiztem belőle de a tudásom komolyabb szintre akartam emelni, amihez ez egy nagyszerű opció. Így hát másfél hónapja, szeptember közepén bele is vágtam a programba.

Jelenleg Franciaországban élek, Párizstól 30 kilométerre, (Pomponne) egy nagyon rendes családdal. Otthon az anyukával angolul (is) kommunikálunk a többiekkel csak franciául. Rá vagyok kényszerülve, hogy használjam a nyelvet ami nem baj mert már most egy hónap után el tudom mondani, hogy nagyon sokat fejlődött a nyelvtudásom. A családdal az első pillanattól kezdve meg volt az összhang, nagyon hálás vagyok hogy az ő au pairjük lehetek, mert mindennapot imádok amit velük töltök.
Egy nyolc éves ikerpárra és egy 11 éves fiúra vigyázom délutánonként. A gyerekekkel nagyon jó a kapcsolatom, szerencsére könnyen befogadtak az életükbe. Sokat jàtszunk, sütünk és kézműveskedünk együtt.
Amióta itt vagyok, voltam északon Lille mellett egy hétvégét, a családdal többször vacsorázni, baráti összejöveteleken, egy párszor Párizsban, Hollandiában ( a tesómmal, mert meglátogatott és 9 napot nálunk lakhatott ő is) és most éppen a repülőn ülök Budapest felé, hogy meglepjem a családom.Igen, erre is van lehetőségem, hogy hazajöjjek méghozzá nem egyedül, ugyanis a fogadó családom is jön velem. A hét napjait külön töltjük majd a hét vége felé meglátogatnak minket és megismerik a családom, de erről és a tesómmal töltött napokról egy másik bejegyzésben olvashattok majd.
Miòta itt élek, nagyon sok emberrel ismerkedtem meg, sok ùj ételt és dolgot pròbàltam ki. Teljesen bele tudok làtni egy ùj kultùràba, ami szàmomra egy nagyon jò kaland.
Mielőtt kijöttem volna, volt egy pár kérdéses dolog,nehézség és akadály ami nehezítette a kiutazásomat de minden kérdéses pillanatot megért az amit a programmal kaptam már most. Mindenkinek ajánlani tudom az Aupairfect au pair ügynökséget és egy évet külföldön au pairként mert nagyon megéri. Olyan dolgokat élsz át amit soha nem fogsz. Ne félj, vágj bele.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...