For aupairs

Aupairfect blog

Miért érdemes norvégül tanulnod?

Nemcsak egy újabb idegennyelvet szeretnél elsajátítani, hanem szellemileg is ösztönöznéd magad? Nem félsz attól, hogy nyelvtani szabályokat kell megtanulnod miközben egy másik kultúrában mélyedsz el az au pair program időszaka alatt? Akkor a norvég nyelvet neked találták ki és elsajátítása a tökéletes választás lehet számodra!

Miért jó au pairnek lenni Norvágiában?

Mivel a norvég nyelvet kevesebben, mint 5 millióan beszélik, ezért nem tartozik a legdivatosabbak közé, viszont annál különlegesebb, ha valaki beszél norvégül! Az au pair programnak köszönhetően Te egy lehetsz azon kevesek közül, akinek lehetősége adódik bejárnia Norvégiát és megismerkednie ezzel a különleges és érdekes nyelvvel. A program megkezdéséhez nem kell norvégül tudnod, és ami még a program hatalmas előnye, hogy az angol nyelvtudásodat is napi szinten fejlesztheted, miután a Norvégiában az angol második beszélt nyelvnek számít.

 

  1. Segíthet, ha mást is ismersz!

A skandináv nyelvek sajátossága, hogy hasonlítanak egymásra. Akár dánul, svédül, vagy norvégül beszélsz, biztosan segítségedre lesz abban, hogy valamelyik másik skandináv nyelvet elsajátítsd!

Ezen felül pedig a norvég nyelv ismerete kifejezetten értékes nyelvtudásnak számít az üzleti világban. Ugyan az igaz, hogy a legtöbb üzletember tökéletesen beszél angolul, de a norvég nyelvtudás speciális utakat nyithat meg előtted az üzleti életben, vagy akár a jövőben is!

  1. A nyelv szépsége

A norvég nyelv különlegessége, hogy nagyon dallamos, kellemes hangzású. Érdekesség, hogy a nyelv sok-sok olyan szót, kifejezést tartalmaz, amelynek köze van a norvég kultúrához, szokásokhoz, ezzel is erősítve annak egyediségét.

 

  1. A norvég életszínvonal egyedülálló

Rengeteg páratlan látvánnyal büszkélkedhet Norvégia: a gyönyörű sarki fénytől kezdve a fjordokon át a különleges építésű városokig. Nem véletlenül hívják a nyugalom országának, hiszen az életszínvonala igazán kiemelkedőnek számít. Au pairként átélheted, hogy milyen is egy igazán jól működő, nyugalmas országban élni. Később talán még sokkal többet is jelenthet Neked Norvégia, mint egy au pair év helyszíne! Ki tudja mit hoz a jövő?

  1. Lenyűgöző kultúra és történelem

A norvég nyelvtudás birtokában valóban sok új lehetőség nyílik meg előtted: bejárod az egész országot, meglátogatod a különlegesebbnél különlegesebb történelmi helyszíneket. Az au pair programod során elsajátíthatod a norvég nyelv azon alapjait, amellyel már a fogadócsaláddal is gond nélkül megértitek egymást, majd nem utolsó sorban a család tagjaként élhetsz Európa egyik legcsodálatosabb országában.

 

Reméljük, hogy ezek alapján kedvet kapsz az norvég nyelv elsajátításához, és a norvég au pair programhoz, aminek szintén nagy előnye, hogy nem szükséges norvégül tudnod a program megkezdésekor. Számos család keres angolul jól beszélő au paireket, hogy a gyerekeikkel gyakorolják az angol nyelvet, miközben napi szinten lehetőségük nyílik az norvég nyelv gyakorlására. 

Mire is vársz még? Jelentkezz Te is a norvég au pair programra és éld át életed egyik legnagyobb kalandját!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...