For aupairs

Aupairfect blog

Anna au pair élményei - Spanyolország 2022

Sziasztok!

Annának hívnak, 19 éves vagyok és tavaly érettségiztem. Mindig is nagyon szerettem utazni, más kultúrákat megismerni ezért már évek óta nagy álmom volt, hogy gimi után kihagyjak egy évet és utazzak, de nem tudtam, hogy hogyan tudnám ezt megvalósítani. Otthon mielőtt eljöttem volna, bébiszitterként dolgoztam, de nem igazán voltam megelégedve a helyzetemmel. Végül 2021 novemberében elhatároztam, hogy belevágok, és az au pairkedés mellett döntöttem, mivel volt bébiszitter tapasztalatom és nagyon szeretek gyerekekre vigyázni.

Az Aupairfect au pair ügynökséggel január közepén utaztam ki Spanyolországba, azon belül Viladecansban élek, Barcelonától fél órára. A családnál egy 4, 2 és egy egyéves gyerekre vigyázok, illetve az anyuka szeptemberre várja a negyedik babát.

Én nagyon szeretek itt lenni, a szülők nagyon fiatalosak, közvetlenek és kedvesek és a gyerekek is nagyon aranyosak. A szülőkkel és az apuka nagyszüleivel hamar összebarátkoztunk, illetve a gyerekek is hamar megszoktak engem, de nekem kellett pár hét, mire kiismertem elég jól a gyerekeket, tudtam hogyan kell reagálni konfliktusokra és hozzászoktam az új helyzethez.

 

Négy évig tanultam spanyolul, ezért úgy döntöttem hogy nyelviskolába nem fogok járni, de rendszeresen tanulok egyedül, a családban sokszor csak spanyolul beszélünk illetve több barátot is szereztem itt akik nem beszélnek angolul ezért rengeteg lehetőségem van gyakorolni.

Keresztényként elkezdtem járni két gyülekezetbe is, ahol rengeteg emberrel van lehetőségem beszélni. A legtöbb barátomat ezeken a programokon keresztül ismertem meg, akikkel szinte minden héten találkozok. Illetve megismertem még két svéd lányt is akik, szintén au pairek itt Barcelonában. Általában Barcelonában találkozok mindenkivel, mert rengeteg lehetőség van itt például tengerpartra menni, a közeli dombokról nézni a várost, múzeumba menni, vagy csak ebédelni valahol.

A családdal is igyekszünk hétvégente valami közös programot szervezni de három pici gyerekkel és egy várandós anyukával ez sokszor nehezen megoldható. Eddig el tudtunk menni állatkertbe, múzeumokba, farsangi fesztiválra, de amint melegebb idő lesz, több programot fogunk szervezni.

Egyedül viszont sokszor van lehetőségem eltölteni egy egész napot egy közeli városban. Mallorcára is például pár napon belül tervezek elutazni.

Úgy gondolom hogy az egyik legjobb döntésem volt ez az au pair program és rengeteg élményt tudtam szerezni két hónap alatt, úgyhogy nagyon várom a folytatást:) Az Aupairfect au pair ügynökséggel nagyon könnyen ment a munka! Igazi profik, mindenben segítenek, és bármikor fordulhattam hozzájuk tanácsért, ami komoly biztonságérzetet adott. Köszönöm nekik!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...