For aupairs

Aupairfect blog

Betti au pair programaja Írországban - 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Betti írországi au pair történetét olvashatjátok.

Kedves Mindenki!

Betti vagyok (az ír gyerekek Bessinek hívnak), 30 éves, márciusban érkeztem Dél-Írországba – Cork megyében élek egy kis faluban. Egy 1 éves és egy 3 éves kislányra vigyázok, Édesanyjuk 1 éve megözvegyült, így nagy szükségük van egy plusz kézre.


A munkaidőm hétköznap délután 5-9-ig tart, ott segítek, ahol tudok. Van, hogy csak vasalok és takarítok, máskor a gyerekekkel játszom többet. Szerencsére van egy hátsó kert, ahol a gyerekek biztonságos teret kapnak a nap bármely részében a szabadtéri időtöltésre, amely nagyon fontos minden gyerek számára. Irtó édesek, és nagyon jó érzés végignézni, ahogyan fejlődnek, a kicsi például most kezdett el járni, a nővére a beszédében fejlődik, és sok közös érdeklődésünk van – mint a festés és a tortasütés.

Ami az ír időjárást illeti, egyáltalán nem olyan zord, mint amilyennek lefestik olykor – én legalábbis élvezem, hogy napos időben is viselhetek kardigánt és a hűvös szél frissen tart. Ugyanakkor, mindenképp fel kell készülni 50 faktoros naptejjel, akkor is, ha barnább bőrötök van, ugyanis nagyon erős és veszélyes az UV sugárzás – 20 fokban simán le lehet égni fél óra alatt.
Átmeneti évszakokban nagyon sokat esik az eső, ettől ilyen szép zöldek a tájat, de nem kell félni, kellemes és frissítő tud lenni, csak mindig legyen egy tiszta száraz zokni a táskátokban.

Cork megye fővárosa Cork city, Dublin után Írország második legnagyobb városa. Én nagyon szeretem, mert bár nagyobb város, de nem olyan zsúfolt, megmaradt a vidékies hangulata. Több szép és autentikus város is van a környéken, igazából az írek szeretnek mindent a régi mivoltában meghagyni, így sok használaton kívüli, borostyánnal benőtt romos középkori épülettel lehet találkozni. A közlekedés nem minden esetben a legkedvezőbb, akik jogosítvánnyal rendelkeznek és magabiztosan vezetnek a másik oldalon, és esetleg a család kölcsön is adja az autót, azok szerencsések – a többiek, mint én viszont ha kicsit messzebb szeretnének kirándulni, érdemesebb 2 napra menni és szobát bérelni, mert sok időt elvesz az utazás. De mindenképp megéri a fáradtságot!

Az írek valóban nagyon barátságos emberek, nem stresszelnek túl sokat olyan dolgokon, amiken nem tudnak változtatni – mint például ha „rossz” az idő – csak nevetnek és örülnek, hogy a termőföldek vizet kapnak. Az otthonaik nagyon kellemesek, nagy igényt fordítanak a családias berendezésre, az illatos gyertyákra, a szép textilekre – hogy ha zord az idő és beszorulnak a házba több napra, kellemesen érezzék magukat.

Immár másodjára veszek részt az au pair programban az Aupairfect csapat által, korábban 6 hónapot Párizsban töltöttem egy kedves magyar családnál, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot.
Meleg szívvel ajánlom őket, illetve magát az au pair életmódot, ugyanis rengeteg lehetőség lakozik benne a választott ország kultúrájának, nyelvének, tájainak megismerésével. Kati és Anna mindent megtesz a megfelelő család kiválasztása érdekében, mérlegel és tanácsot ad az előzetes tapasztalatok és a jelenlegi helyzetek ismeretében.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...