For aupairs

Aupairfect blog

Adél au pair élményei Hollandiában - 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Adél hollandiai au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Adél vagyok, 20 éves. Az au pair programom végéhez érkeztem, ezért szeretnék mesélni egy kicsit. Elsőként köszönöm a családnak a lehetőséget. Másodsorban Annának és Katinak a segítséget. Na, de akkor el is kezdem a történetemet.

A kiköltözésem előtt pincér és eladó voltam. Hamar rájöttem, hogy kell valami változás, egy kis izgalom. 2022. januárjában költöztem ki Hollandiába egy kedves családhoz. Az elejétől kezdve segítőkészek voltak. Mindenkivel nagyon jól összebarátkoztam és jó kapcsolatot ápoltunk. A kislánnyal, akire vigyáztam egy hullámhosszra kerültünk, ami fontos volt, hogy kellemesen teljen az az idő, amit itt töltöttem.

Rengeteget játszottunk és közös emlékeket, élményeket gyűjtöttünk. Rengeteget tudtam a fejlődéséhez hozzátenni a kitartásommal és türelmemmel, így megtanult önállóan enni, inni, játszani, illetve mászni és olyan dolgokat, amit egy 15 hónapos baba fejlődéséhez szükséges.

Mikor a pici bölcsődében volt, én háztartást végeztem, ami tulajdonképpen a főzés, takarítás volt. A szabadidőm másik részét tanulással és önfejlesztéssel töltöttem. Rám talált egy olyan csapat, ahol a közös cél érdekében dolgoztunk egy csapatba, igaz ők nem Hollandiában élnek, viszont az internet segítségével, egy megbeszélt időpont keretein belül tudtunk egymással kommunikálni, a világ bármely részéről.

A szülőkkel is sok időt töltöttem, így közelebbről is megismerhettük egymást. Volt, mikor a kandalló előtt nosztalgiáztunk, vagy éppen a teraszon ülve énekeltünk, gitár kíséretében.

Elvégeztem egy angol gyors nyelvtanfolyamot, ami segített az angol tudásomat feljebb emelni, így most már tudok társalogni idegen nyelven. A kint létem alatt a legjobb barátom és a húgom is meglátogatott. Megmutattam nekik a nevezetes városokat, illetve turista látványosságokat.

Hollandiában, az au pair programom alatt rengeteget fejlődtem, amit kamatoztatni tudok a későbbiekben. Itt tudtam fejlődni és magammal foglalkozni, ami ebben a felgyorsult világban számomra fontos volt.

Örülök, hogy belevágtam ebbe a nagy kalandba, mert ez az egész életemre nagy hatással lesz. Ha te is szeretsz gyerekekkel foglalkozni, ne hagyd ki ezt az élményekkel teli kalandot és vágj bele az au pair programba!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...