For aupairs

Aupairfect blog

Eszter au pair élményei Spanyolországban - 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Eszti barcelonai élményeiről olvashattok.

Sziasztok!

Eszti vagyok, 22 éves, és másfél hónapja érkeztem Spanyolországba. Nyáron diplomáztam az egyetemen, s a mesterképzés elkezdése előtt úgy éreztem, szükségem van egy új kalandra, ki kell lépnem picit a mindennapokból, mindemellett szerettem volna kipróbálni magam külföldön, egy teljesen új nyelvi környezetben.

Az Instagramnak köszönhetően találtam rá az Aupairfect au pair programra, s rögtön klassz ötletnek és hatalmas lehetőségnek tartottam, éreztem, hogy szívesen vágnék bele ebbe a nagy kalandba, hiszen szeretem a gyerekeket és mindig is szerettem volna megtanulni spanyolul, itt pedig szuper, hogy ötvözhetem a kettőt.

Rövid gondolkodás után fel is vettem a kapcsolatot az Aupairfect csapatával, Kati és Anna az első perctől támogatóan és kedvesen fordult felém, minden kérdésre körültekintően válaszoltak, amiért nagyon hálás vagyok, precizitásuknak köszönhetően nagyon hamar megtaláltam a fogadócsaládomat, akiknél nagyon jól érzem magam, roppant segítőkészek, s az elejétől kezdve családtagként tekintenek rám.

Jelenleg Barcelonában élek, egy 4 éves fiúra és egy 11 éves lányra vigyázok, mindketten nagyon jól neveltek, barátságosak, úgy érzem, hogy hamar elfogadtak, s biztos vagyok benne, hogy idővel mély kapcsolatot ki tudunk majd alakítani egymással. Az anyukával is szuperül alakul a kapcsolatunk, közös érdeklődési területeinknek köszönhetően rengeteg érdekes témáról tudunk beszélgetni, és sok tanáccsal lát el nap mint nap, segít nekem a nyelvtanulásban is.

Az elmúlt 6 hétben sok új emberrel megismerkedtem, itt Barcelonában rengeteg lehetőséget találok az ismerkedésre, s a nemzetközi kapcsolatok bővítésére, s külön öröm, hogy az angol és német tudásomat is fejleszteni tudom az itt kialakult barátságoknak köszönhetően.

A munkaidőm délután 4-től kezdődik, ezért rengeteg időm van magamra, találtam is egy szuper edzőtermet, és sokat olvasok, amire eddig mindig kevesebb idő jutott. Hétvégente pedig szabad vagyok, mint ahogy a legtöbb Au pair, így együtt próbálunk változatos programokat szervezni, valamikor múzeumba látogatunk el, máskor a közeli mesés partvárosokat nézzük meg vagy éppen felfedezzük a helyi szórakozóhelyeket.

Nemrég Montserraton kirándultunk, de egyik hétvégén például egy olcsó repjegyet kifogva Mallorcára utaztunk el Blankával, aki szintén az Aupairfect au pair ügynökséggel van kint Barcelona közelében, így lehetőségünk van ilyen fantasztikus programokat közösen megélni. Jövő hétvégén Ibizára utazunk 3 itteni barátommal, ami pedig abszolút minden elképzelésemet felülmúlta.

Ami a nyelvtanulást illeti, az elején nehézkes volt, mert nem igazán beszéltem a nyelvet, de már most érzem magamon a fejlődést, s minden nap hatékonyan foglalkozom a tanulással és fejlesztem magamat. A spanyol időjárás nagyon közel áll a szívemhez, élvezem a napsütést, illetve, hogy így november elején is simán lehet a tengerparton programokat szervezni a barátokkal.

Alig várom a folytatást és a rengeteg élményt, ami vár rám. Mindenkinek, aki még csak gondolkozik rajta, szívből ajánlom az au pair programot, vágjatok bele, nem fogjátok megbánni! Sorstársaimnak pedig felejthetetlen Au pair évet kívánok, használjatok ki minden lehetőséget!

Később még jelentkezem, most beszéljenek helyettem a képek!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...