For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Külföldi nanny az angol hercegi pár gyermekei mellett

Egy külföldi nevelőnő választása a brit trónörökös mellé, egész világot és valószínűleg a királyi családot is meglepte, de a hölgy annyira bevált, hogy a nemrég megszületett Charlotte hercegnő nevelőjeként is Őt mutatták be, megerősítve, hogy, egyelőre nem szándékoznak más, vagy még egy nannyt alkalmazni a gyerekek mellé. A szülők személyesen választották ki a harmincas éveiben járó Maria Teresa Turrion Borrallot, aki a híres Norland College-ba járt, ahol 4 év alatt professzionális gyermekgondozó képzést kapott.
 Külföldi nanny az angol hercegi pár gyermekei mellett

Maria az első külföldi nevelőnő, akit a királyi házban alkalmaznak. Családja a spanyol felső tízezernek a tagja, három testvérével a világ legjobb elitegyetemeire jártak, szülei házasságkötésével foglalkoztak a spanyol lapok. Az egyedülálló Maria a négy éves képzés után szintén egy brit családnál szerzett közel két évtizednyi nevelőnői tapasztalatot. A palotába költözése óta többször is látták már, amint a kis György herceg babakocsiját tolja Mary Poppingstól kissé eltérő ruhában: pulóverben, sálban, lófarokba fogott hajjal. Az újdonsült dadus a hetvenegy éves Jessie Webbet, Vilmos herceg saját nevelőjét váltotta.

Angol hercegi pár családja
A Norland College 1892- óta a világ legrangosabb dadaképzője. Bár a legtöbb híresség névtelenséget kér, úgy tudni, Mick Jagger és Roger Federer is ebben az iskolában végzett dadát választott a gyerekei mellé. A Norland College az angol királyi családban is jól cseng már egy ideje: a yorki hercegné és Anna brit királyi hercegnő is Norland-nannyt választott. Egy külföldi nanny alkalmazása a királyi családban, nagy visszhangoz keltett a brit sajtóban és ugyancsak megosztotta a közvéleményt. Úgy látszik azonban, hogy nemcsak a hercegi pár, hanem Nagy Britannia miniszterelnöke David Cameron  és felesége is külföldi, egy Nepálból származó hölgyet alkalmazott gyermekük gondozására.

Nemcsak az angol nevelőnők képzésének és alkalmazásának vannak régmúltra visszanyúló hagyományai, hanem annak is, hogy talán az Egyesült Királyságban van a legtöbb külföldi bentlakó és bejáró au pair és nannay , akik napi szinten segítenek megkönnyíteni a brit családok életét, és mindennapjait.
 
Könnyű belátni, hogy ez egy igazi win win situation!
Nyernek vele a külföldi családok azzal, hogy egy más kultúrából jött, idegen nyelvet beszélő fiatal költözik az otthonukba. Ezzel nem csak megfizethető segítséget kapnak, hanem megkönnyítik a gyerekeiknek egy másik nyelv, valamint, más nemzetek szokásainak megismerését és elfogadását is. Kisgyermek korban a gyerekek sokkal fogékonyabbak és gyorsabban is tanulnak, ezért sokkal könnyebben válnak kétnyelvűvé, amennyiben ehhez megfelelő segítséget kapnak.
Sok olyan vegyes nemzetiségű családot ismerek, akik azért keresnek au pairt, hogy a gyerekük ne felejtse el, és szinten tudja tartani a nyelvtudását. Egy Washingtonan élő svéd kanadai házaspár ismerősöm, azért választott svéd au pairt, hogy a gyerekek ne felejtsék el édesapjuk anyanyelvét.
Hasonló előnyök vannak az au paireknél. A legkönnyebb módja egy nyelv megtanulásának, ha azt anyanyelvi környezetben, napi szinten tudjuk gyakorolni, és az sem mindegy, hogy egy idegen országot nem turistaként, hanem helyi lakosként járhatunk be, ismehetünk meg!
A kis trónörökösök
Senkinek nem kell bemutatni a híres angol nevelőnőt Mary Poppinst, rendíthetetlen jókedvével, türelmével, metsző brit akcentusával, ahogy ontja magából az időtálló nevelési elveket, de minden esély megvan rá, hogy a brit hercegi pár most még inkább hagyományt teremt az au pairek vagy külföldi nannyk alkalmazásában.

A mellékelt linken további cikkek találhatóak a témában!
Royal nanny wanted

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...