For aupairs

Aupairfect blog

Zsófi élményei Olaszországban - 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Zsófi olaszországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

A nevem Zsófi, 19 éves vagyok és az au pair programomat 2021 augusztusában kezdhettem meg Olaszországban. A programom kezdetben egy évig tartott volna csak, azonban hosszabbítottunk, így 2022 karácsonyáig még a családdal maradok.


Azért szerettem volna au pair lenni, mert az érettségi után kissé elveszve éreztem magam, nem tudtam mit szeretnék tanulni és gondoltam, hogyha egy évet eltöltök külföldön, akkor sikerül majd jobban megismernem magam az új élethelyzetek miatt. De nem csak ezt, hanem sokkal többet kaphattam ennek a kicsit több, mint egy évnek köszönhetően.

Padova mellett egy kisvárosban élek egy félig magyar - félig olasz családnál. A családban kettő kisfiú van. Az első évem során a kisebbik, 2 éves fiúval voltam otthon napközben. Rengeteg időt töltöttünk együtt ebben az egy évben, a kapcsolatunk is nagyon szorossá vált. Délutánonként pedig a bátyja is bekapcsolódott hozzánk, akivel sokat játszottunk együtt, sétáltunk, bicikliztünk nagyokat. Idén viszont változtak a dolgok ugyanis a kisebbik fiú is elment óvodába, így a délelőttjeim szabaddá váltak.

Ilyenkor a takarítást végzem vagy biciklizek nagyokat. A gyerekek kora délután jönnek haza innentől velük vagyok estig amikor a szülők haza érnek. A szülőkkel is hamar megtaláltuk a közös hangot. Könnyedség számomra, hogy az anyukával és a gyerekekkel is magyarul tudok beszélni, de az apukával is megértettük egymást eleinte angolul, mostmár pedig igyekszünk olaszul kommunikálni. Nyelviskola helyett, én kezdetben magántanártól vettem olasz órákat, ez azonban néhány hónap után abba maradt a nyelvtudásom ezek ellenére hallás alapján is nagyon gyorsan fejlődött.

A hétvégéim mindig szabadok, ilyenkor gyakran utazgatok, bejárom a környék városait, vagy csak szimplán sétálok biciklizek egy nagyot a környéken. Eleinte sikerült néhány másik au pairrel is találkoznom, illetve az egyik otthoni barátnőm is meglátogatott a nyáron.

Nagyon hálás vagyok, ezért az időért, amit kint tölthetek. Nagyon jó családot sikerült találnom, akik befogadtak az első perctől kezdve és sokat segítenek. Mindenkinek ajánlom az au pair programot, vágjatok bele!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...