For aupairs

Aupairfect blog

Emese nyári au pair élményei Katalóniában - 2022

Au pair élmények sorozatunkban Emese spanyolországi történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Emese vagyok, és még pár napom van hátra az au pair programomból Katalóniában. Egy pici 200 fős faluban élek (Vallfogona de Ripollès), már közel két hónapja. Ez ne tévesszen meg senkit, hatalmas élet van itt nap, mint nap. Minden hétvégére elképesztő programokat találnak ki a falu lakói. A falu nagyon összetartó, mindenki ismer mindenkit és szuper befogadó. Természetesen engem is befogadtak az első pillanattól fogva.

A család is rengeteg program szervezésből kiveszi a részét, ez által én is könnyen megismerhettem mindenkit, sok barátot tudtam szerezni. Egy 7 éves, nagyon szorgalmas fiúra vigyázok, a szülők szerették volna, hogy csak angolul beszéljek vele, és mondhatom meglátszik az eredmény. Rengeteget fejlődött, már mondatokban próbál beszélni és szinte mindent megért, amit mondok neki.

A szülők nagyon kedvesek, az első naptól fogva családtagként kezeltek. Számtalan helyre ellátogattunk, mint például Barcelona, ami innen 2 óra autóval, Rosas-öböl, Besalú, nagyon szép középkori falu, Figueres, Dali múzeum. Szerencsére, minden konfliktus mentesen alakult és nagyon könnyen beilleszkedtem, sok embert megismertem, még katalánul is megtanultam.

Én otthon még gimnazista vagyok, de minden vágyam, hogy egy spanyolországi orvosi egyetemen folytassam tanulmányaimat. Hat éves korom óta folyékonyan beszélek spanyolul, mivel külföldön kezdem az iskolát és azóta is napi szinten használom. Nekem az au pair program egy "főpróba" volt, hogy hogyan tudok egyedül a családom nélkül boldogulni, abban az országban, ahol tovább szeretnék tanulni.

Örülök, mert elmondhatom, hogy szuper büszkén sikerült befejeznem ezt a hatalmas élményt. Rengeteget fejlődtem, sokkal magabiztosabb vagyok, mint voltam, számtalan élménnyel gazdagodtam.

Én csak ajánlani tudom az au pair programot, egy elképesztő lehetőség, hogy megismerd önmagad, új élményeket szerezz és természetesen a nyelvtudásodat is fejleszd! Nagyon hálás vagyok Kati és Anna munkájának, remélem még sok leendő au pairnek tudnak segíteni, hogy megtapasztalják ezt a csodás érzést!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...