For aupairs

Aupairfect blog

Iza au pair élményei Osloban - Norvégia 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Iza norvégiai élményeiről olvashattok.

Sziasztok!

Iza vagyok, 21 éves és szeptemberben érkeztem Norvégia szívébe, Oslóba. Egy norvég-amerikai család tagja lettem, 3 csodás kisfiúval, akik 1, 5 és 7 évesek. Nagyon különleges srácokra vigyázok, különböző érdeklődéssel és szuper csapatot alkotunk lassan 2 hónap elteltével.

Általában reggel 6:30 és este 8 óra között dolgozom hétköznapokon, ebben az időben reggelit készítek, a két iskolás gyerkőcnek lunchbox-ot pakolok a suliba, segítek nekik felöltözni, és elindulni (vagy az anyuka vagy pedig én viszem őket iskolába). A baby-t általában az apuka viszi bölcsibe, miután felöltöztettem és összepakoltam a táskáját.

Miután hazaérek, elpakolok a reggeli után, mosok, elpakolom a játékokat, megágyazok, ha szükséges, megrendelem a bevásárlást és elpakolom, amikor megérkezik. Délutánonként felveszem a gyerekeket az iskolában, elviszem őket foglalkozásokra, majd mikor hazaérünk, kipakolom az iskolatáskájukat, lunchboxukat, jön egy kis játék, vacsora és házifeladat. A legkisebb 7 órakor ágyba kerül, a nagyok pedig fél órával utána.

Nagyon féltem a norvég időjárástól, de szerencsére hamarabb alkalmazkodtam, mint gondoltam, hogy fogok. A gyerekekre viszont extrák figyelni kell, illetve nagyon gyakran esik az eső, úgyhogy az esőkabát sosem kerül a szekrény aljába. Napközben és hétvégéken általában szabad programom van, persze, amikor csak kell a segítségükre vagyok, de van időm edzeni járni, foglalkozni magammal és kirándulni. Voltunk már együtt szülinapi zsúron, cirkuszban és ünnepi vacsorán.

Az anyuka autóját bármikor használhatom, amikor neki nincs szüksége rá, úgyhogy a közlekedés is elég egyszerű. A tömegközlekedés is nagyon fejlett itt, nagyjából 20 perc alatt a városban vagyok, ha szórakozni vágyom, vagy csak kimozdulni a házból. Sokat dolgozom, hogy a család életet megkönnyítésem és persze fárasztó és nehéz tud lenni, de a gyerekek öröme és jelenléte mindent megér.

Nagyon jó helyre kerültem és ezért Katinak és Annának is nagy hálával tartozom! Bárkinek meleg szívvel ajánlom őket, és az au pair programot, mert segítőkészek, alaposak és gyorsak.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...