For aupairs

Aupairfect blog

Vanda summer au pair élményei - Spanyolország 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Vanda spanyolországi történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Vanda vagyok, 18 éves és lassan két hónapja vagyok Spanyolországban. Amint leérettségiztem, azonnal repültem ki Córdobába a családhoz. Régóta szerettem volna au pair lenni mert szeretek nyelveket tanulni, új embereket megismeri és kipróbálni a helyi ételeket. Azért esett Spanyolországra a választásom, mert a gimiben 4 évig tanultam a nyelvet, és tudtam, hogy ebben a környezetben a legegyszerűbb gyorsan és hatékonyan fejlődi.

Emellett persze szeretek gyerekekkel lenni, így egyértelmű volt hogy az au pair program a legjobb választás a számomra. Két fiúra vigyáztam a nyáron, Pablo ( és Rafa (11). Amint említettem, a családom Córdobában él, de rengeteget utaznak, ezért velük eljutottam Torre del Marba, Madridba és Valenciába is.

Az utazások során volt szerencsém megismerni a nagyszülőket, unokatestvéreket és a család barátait, akikkel szintén tudtam gyakorolni a spanyol nyelvet. A szülők nagyon kedvesek és megértőek, ezért amikor a gyerekekkel nehézségek voltak, bátran fordulhattam hozzájuk segítségért. Ők is és én is nyíltan beszélhettünk a nehézségeinkről és elvárásainkról, számomra ez nagyon pozitív volt.

A fiúk kicsit nehezen nyíltak meg de minden problémát meg tudtunk oldani. A spanyol nyelvet napról napra jobban beszélem, annak köszönhetően, hogy a szülőkkel csak spanyolul kommunikálunk. A gyerekekkel természetesen csak angolul beszélhettem, így az ő angoljuk is fejlődhetett.

A helyi emberek iszonyú barátságosak és türelmesek, mindig magabiztosan fordulhattam segítségért akár egy idegenhez is, mert mindig mindenki nagylelkű volt. Nagyon tetszik, hogy itt Spanyolországban mindenki nagyon nyitott és barátságos, ezért még spanyol barátokat is sikerült szereznem.

Igyekszem minden szabadidőmet azzal tölteni, hogy utazok vagy új emberekkel ismerkedek meg. Ez meghozta a gyümölcsét, mert rengeteg különleges emberrel találkoztam és alakítottam ki mély barátságokat. Van köztük amerikai, francia, brit, észt stb., ezért az ő kultúrájukat is megismerhettem. Nagyon sokat tanultam arról, hogy hogyan is zajlik az élet külföldön, és mindig jó szórakozás volt mesélni egymás érdekes szokásairól a másiknak.

Egyedül eljutottam Valenciába, Malagába és fogok még menni Granadába is. A tapasztalatom az, hogy egész Spanyolország gyönyörű és rengeteg a látnivaló, ezért mindenképp vissza kell majd még látogatnom, mert rengeteg érdekes hely van még, amit szívesen megcsodálnék.

A családkeresés gyorsan ment, és bármikor fordulhattam segítségért az Aupairfect csapatához, igazán pozitív élmény volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy au pair legyen, mert ez a nyár eddigi életem egyik legjobb nyara volt!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...