For aupairs

Aupairfect blog

Dorka nyári au pair élményei Németországban - 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Dorka németországi történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Dorka vagyok, 18 éves és a nyári au-pair program keretein belül töltöttem el két és fél hónapot Németországban. Lassan egy éve hallottam először erről az ügynökségről és lehetőségről, azóta tudtam hogy ezt szeretném. Azért a nyári program mellett döntöttem, mert ősszel folytatom az iskolát, de ez egy remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a szünetet hasznosan és élményekkel telin töltsem.

Ebben az országban a német és az angol nyelvtudásomat egyaránt fejleszthettem, ami különösen hasznos most, hogy ebben az évben érettségit és nyelvvizsgát is szeretnék tenni.

Rengeteg élménnyel gazdagodtam, új helyeken jártam és új embereket ismerhettem meg. Nohn-ban, egy kis településen éltem ez idő alatt, de mivel használhattam az autót sok lehetőségem volt szabadidőmben más városokat meglátogatni. A francia és a luxemburgi határ is közel esett hozzánk, így olyan szerencsés voltam, hogy nem csak egy, de három új ország kultúrájába nyerhettem betekintést!

A családom nagyon kedves volt velem, az elejétől kezdve otthon érezhettem magam közöttük. Egy kisfiúra és egy kislányra kellett vigyáznom, 7 és 8 évesek. Az elején persze adódtak nehézségek, de viszonylag hamar megtaláltuk a közös hangot, amiben persze Kati és Anna tanácsai sokat segítettek, így nyár végén már haza sem akartak engedni!

A család programjain mindig részt vehettem és egyszer még a barátom is meg tudott látogatni néhány napra.

Mindenkinek nagyon ajánlom az au-pair programot, aki szeretné nyelvtudását fejleszteni, világot látni és kipróbálni magát új országokban, új kihívások előtt!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...