For aupairs

Aupairfect blog

Anna nyári au pair élményei - Olaszország 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Anna olaszországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Anna vagyok, 19 éves és tavaly érettségiztem. Mivel megváltoztak a terveim az egyetemmel kapcsolatban, kihagytam egy évet és két emelt érettségire készültem, az egyik pedig közülük az olasz nyelv volt.

Gimnáziumban kezdtem el tanulni második idegen nyelvként és nagyon megszerettem, viszont tudtam, hogy a vizsga után itthon nem sok lehetőségem lesz gyakorolni a nyelvet, és mivel már korábban hallottam az aupairfect cégről, gondoltam én is belevágok a programba. Rövid idő alatt sikerült is családot találni nekem, így két hónapot töltöttem Livorno-ban, és ami különösen jó volt, hogy a tengerpart mellett lakhattam.

Én egy 11 éves kislányra vigyáztam, a szülők elváltak és mivel idegenforgalomban dolgoznak mind a ketten nem szerették volna ha a kislány egész nap egyedül van otthon. Próbáltam minél több és élvezetesebb programokat csinálni neki, sokat jártunk a tengerpartra, bicikliztünk, ő körbe vezetett engem a környéken, társasoztunk, főztünk együtt, illetve mivel nemrég kezdett el angolt tanulni segítettem neki a tanulásban.

Ezen kívül ha elmentek találkozni család barátokkal nekem is volt lehetőségem velük menni, így új embereket ismerhettem meg és intenzíven tudtam fejlődni beszédben. Bár a program elején számomra kicsit nehéz volt a nyelv megértése, hiszen az olaszok általában gyorsan beszélnek, körülbelül két hét után bele rázódtam.

A szabad napjaimat utazással töltöttem, több helyre is eljutottam ahova már régóta szerettem volna, többek között Pisa, Firenze, Róma ahol sikerült megnéznem a legtöbb nevezetességet is.

Az au pair program nekem nem csak a nyelvtanulásban segített de sok új élménnyel is gazdagodtam, megismerhettem egy nagyszerű kultúrát, illetve önállósodhattam és önmagamról is tanulhattam új dolgokat. A nyári au pair program szerintem remek lehetőség ha valaki csak rövidebb időre de szeretne világot látni és nyelvet gyakorolni, úgyhogy én mindenképpen ajánlom! Köszönöm a segítséget még egyszer Katinak és Annának!

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...