For aupairs

Aupairfect blog

Kata nyári au pair élményei - Spanyolország 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Kata spanyolországi nyári au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Kata vagyok, másfél hónapot töltöttem Mallorcán egy kis faluban Es Llombards-on egy kedves fiatal házaspárral és két fiú gyermekével, akik 1,5 és 3,5 évesek. A szülők nagyon kedvesek voltak velem, a házuk melletti lakásban lakhattam. A gyermekek eleinte kissé visszahúzódóak voltak, de pár nap alatt megbarátkoztunk egymással.

A család mindig hangsúlyozta és úgy is éreztette velem, hogy én is a családjuk tagja vagyok, ami jól esett mert látszott rajtuk, hogy belegondolnak az én helyzetembe, holott nekem is ők voltak az első host családom és én is nekik az első au pair-ük. Sikerült több au pairrel is jó barátságot kötnöm, habár nem Palman voltam a fővárosban, ahogy nagyon sokan.

A családdal elmentünk egyszer nyaralni Menorcara, ahol a nagyszülők élnek és elmentünk a katamaránjukkal egy 5 napos hajóútra is, ami a legkedvesebb emlékeim közé tartozik. Csodálatos helyeket látogattunk meg, a tengerből fogtuk a vacsorát, kajakoztunk, barlangokat fedeztünk fel együtt.

A család mindenhová magával vitt, baráti találkozókra, strandokra. Eleinte mivel még mind kezdők voltunk ebben az au pair dologban ezért nem volt konkrét napirendünk, amihez igazodtunk ezért néha kaotikusak voltak a napok. Később az anyuka összeállított egy heti tervet, ami a gyerekeknek és nekem is sokkal jobban megfelelt, ehhez tudtuk tartani magunkat, azonban még mindig rugalmasak voltak, megkérdezték mindig, hogy megfelelnek-e számomra a dolgok.

A fő feladatom a gyerekek angolul tanítása volt, le kellett ülnöm a nagyobbal 1 órát angol kártyákkal játszani, valamint ugye minden mást is angolul csináltam velük.

Nagyon megérte az au pair program, ugyanis rengetek szép helyen jártam, kedves embereket ismertem meg, barátokat szereztem a világ minden tájáról, finomakat ettem és nem csak az angol tudásomban de egyébként is sokkal magabiztosabb lettem. Úgy érzem, hogy ez az „egyedüllét” segített abban, hogy jobban magamra találjak és tisztábban lássam a jövőbeli céljaimat.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...