For aupairs

Aupairfect blog

Réka au pair élményei - Németország 2022

Au pair történetek sorozatunkban Réka németországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Réka vagyok, 20 éves és most fejeztem be az első évem az egyetemen. A programot azért választottam, mert szerettem volna új helyekre utazni és egy másik kultúrát megismerni. Németországban éltem egy kis városkában, Annahüttében és három gyerekre vigyáztam (9, 7, 5 évesek).

A család nagyon segítőkész, már a megérkezésemkor úgy kezeltek, mintha én is egy lennék a családból. Az elején számomra nehéz volt a nyelv megértése, de idővel belejöttem. A gyerekek hamar elfogadtak, mivel nagyon nyitottak és közvetlenek.

A hétvégéim a szabadnapok, viszont akkor is a legtöbb esetben a családdal töltöm az időt, mivel mindig visznek magukkal. Így megismertem a barátaikat és a tágabb családot is és a környéket nem egyedül kellett felfedeznem. Viszont már sikerült találkoznom egy másik au-pairral, akivel egy nagyon jó napot töltöttem el Drezdában.

Magát az au pair programot csak ajánlani tudom, viszont fel kell rá készülni, hogy egy másik családdal az együtt éles kompromisszumokat igényel. Köszönöm a segítséget Katinak és Annának, mivel az első család, akit találtak nekem tökéletesen bevált.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...