For aupairs

Aupairfect blog

Fanni au pair élményei Franciaországban - 2022

Au pair vélemények sorozatunkban Fanni franciaországi au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!

Tavaly szeptemberben elkezdtem az au pair programomat Párizstól 25 kmre, amiről korábban is olvashattatok, úgyhogy most jöttem egy nagy összegző élménybeszámolóval. Az elmúlt egy évem volt életem egyik legjobb éve.

A családdal az első pillanattól kezdve megvolt az összhang. Bármiben kellett segítettek, ott voltak mellettem. Az elején nyilván nem tudtam annyira kommunikálni a család minden tagjával, mert csak franciául beszéltek, de elmondhatom, hogy mára ez már nem így van! Január óta a francia tudásom szárnyakat kapott, olyan szinten megtanultam az egy év végére beszélni, hogy azt én sem gondoltam volna. Úgyhogy jó tanácsként mondom minden au pairnek és jövőbeli au pairnek, hogyha tehetitek azt az adott nyelvet beszéljétek csak otthon, mert az okoz igazán nagy változást!

Na de, hogy mi is történt az elmúlt egy évben, hadd meséljek kicsit. Lehetőségem volt a karácsonyt velük tölteni, megtapasztalni egy új kultúrát, kipróbálni új ételeket. Szinte heti rendszerességgel programoztunk, moziba jártunk, előadásokra, étteremekbe, gyerekekkel különböző programokat csináltunk. Elmentünk közösen nyaralni februárban egy francia szigetre Gudaeloupera, ahol csodálatos két hetet töltöttünk együtt. Az a hely valami elképesztő volt, és örülök, hogy lehetőségem volt oda eljutni.

Voltunk együtt Magyarországon, ahol eljött a család hozzánk enni még tavaly októberben és az én családom pedig kijött és ellátogatott hozzánk ebédelni májusban. A rendszeres videochateknél a családommal, mindig jöttek köszönni a gyerekek is és meséltek a szüleimnek, hogy mi a helyzet velük éppen. A családdal nagyon jó kapcsolatom lett az egy év alatt, szinte már-már családtagnak érezhettem magamat.

Júliusban befejeztük a programot, majd augusztusra hazajöttem kicsit és szeptemberben elkezdtem dolgozni itt kint. Segítettek mindenben, munkát találni, elmagyarázni mi hogyan is működik itt, mi kell és mi nem kell ahhoz, hogy itt maradhassak. Úgyhogy jelen pilllanatban az autómat (amit ők vettek nekem erre az egy évre) megvásárolom tőlük és azt használom minden nap a munkához.

Két hete elköltöztem tőlük, mert megengedték persze, hogy ingyen lakjak náluk addig ameddig nem kezdem el kicsit az életemet, így a szeptemberi októberi időszakot még náluk töltöttem. Tartjuk a kapcsolatot a mai napig szintén napi rendszerességgel. A gyerekek voltak az új lakásomban, programozunk együtt szinte ugyanúgy mint előtte.

Hálás vagyok, hogy egy ilyen családhoz toppantam be, sosem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül az egy éves programom és, hogy a saját életemet el tudom kezdeni, hála nekik. Az én egy évem egy igazi siker story. Ne féljetek belevágni egy ilyen au pair programba, mert nagyon sok jóval tudtok gazdagodni általa. Én úgy gondolom a számomra lehető legjobb családba csöppentem be, ők pedig pontosan olyan au pairt kerestek, mint én. Sosem tudhatod mi vár RÁD!

 

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...