For aupairs

Aupairfect blog

Kata au pair élményei Norvégiában - 2022

Sziasztok!
Katának hívnak és 20 éves vagyok. Idén érettségiztem egy szakközépiskolában. Az au pair programmal már tavaly nyáron is szemezgettem, de akkor sajnos nem jött össze, ezért idén úgy döntöttem, hogy belevágok újra mivel úgy gondoltam ez egy jó tapasztalat lenne egyetem megkezdése előtt.
A család keresés kicsit nehézkesen indult mivel az eredeti országba ahová szerettem volna menni oda sajnos nem sikerült családot találni. Így átbeszéltem Katival a lehetőségeimet és ekkor került szóba Norvégia. Viszonylag rövid keresgélésután találtunk nekem egy családot Norvégiában,akik szerettek volna velem egy interjút. Az interjú alatt nagyon szimpatikusak voltunk egymásnak a családdal így mindketten úgy döntöttünk, hogy mehetek hozzájuk, mint au pair.
Eleinte féltem mivel semennyire nem beszéltem norvégul, viszont úgy gondoltam meg tudom oldani ezt a helyzetet is. Szeptember végén jöttem ki a fogadó családomhoz Norvégiába, azon belül egy Hommelvik nevű településre.
Egy két és egy négyéves kisgyerekre jöttem vigyázni. A program ideje alatt sikerült eljutnom Trondheim-be, ami Norvégia harmadik legnagyobb városa. Itt sikerült megnéznem több híres látnivalót, mint például a Nidarosi katedrálist, illetve Trondheim egyik városrészét Bakklandetet.
Ezenkívül a barátom is meglátogathatott, akivel szintén elmentünk Trondheimba várost nézni. November 12-én elkezdtem egy norvégnyelvtanfolyamot, amit azóta is csinálok. Ez egy olyan program, ahol heti kétszer van órám, ahol az oktató végig angolul beszél és így tanítja a norvégot.
A kint létem óta úgy érzem már most sokat fejlődött az angolom hiszen itt mindenkivel így tudok társalogni, amit persze élvezek is. Az au pair programom alatt rengeteg szép dolgot láttamés éltem át, amiért nagyon hálás vagyok és köszönöm a segítséget Annának és Katinak, az Aupairfect au pair ügynökségnek!

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...