For aupairs

Aupairfect blog

Juli au pair élményei Németországban - 2023

Sziasztok!

Juli vagyok és a végére ért az au pair programom itt Németországban. Egy picit szeretnék beszámolni a tapasztalataimról, milyen volt hirtelen két gengszter kisfiút kordában tartani és elköltözni Magyarországról. Először is, nagyon köszönöm Katiéknak, hogy ezt a lehetőséget kaptam és, hogy az egész "út" alatt segítettek nekem, ahol csak tudtak!!

Számomra nehéz volt az elején, hogy alig tudok németül és a gyerkőcökkel nem tudok szót érteni, esetleg nem hallgattak rám. Ez a végére teljesen megváltozott. A programom mellett el tudtam járni heti 3x iskolába, és elvégezni 2 teljes kurzust (B1 - B2), majd pedig április 14-én elmentem nyelvvizsgázni. Számomra ez hihetetlen, mennyit meg tudtam tanulni ezalatt az idő alatt és mennyire sokat segített, hogy itthon minden nap németül beszéltem a családdal.

Ez a program nekem nagyon sokat segített az önállósodásban, így is, hogy nem volt kötelező magamra főznöm és a bevásárlást sem (mindig) én csináltam. Sokat tanultam saját magamról és a legfontosabb, hogy most már bármilyen akadálynak szívese nekimegyek, mert tudom, hogyha nehéz is, meg tudom csinálni.

Itt legalábbis mindig így sült el. Szerintem mindenkinek egy jó választás az au pairkedés, aki egy picit jobban meg szeretné ismerné magát, új nyelvet tanulni, esetleg gyerkőcökkel dolgozni a jövőben.

Összességében, nekem nagyon jól jött a hirtelen önállóság és egyedüllét, amiket ez az au pair program segített valóra váltani! Már most tudom, hogy nyáron vissza szeretnék jönni Berlinbe és meglátogatni a családot!:)

Még egyszer köszönöm Katinak, Annának és Fanninak, hogy lehetségessé tették a gimi utáni/egyetem előtti évemet ilyen sok élménnyel meggazdagítani!! Bátran ajánlom mindenkinek az au pair programot az Aupairfect au pair ügynökséggel!

 

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...