For aupairs

Aupairfect blog

Angol online szókincs teszt

A belga Genti Egyetem kutatói nemrég egy online tesztet indítottak útjára, amelynek célja a résztvevők angol szókincsének felmérése. A tesztbe egy csavart is beletettek. A létező angol szavakhoz kitalált „angol” szavakat kevertek.

Kétség esetén célszerűbb a „nemszó” opciót választani

Ha a tesztet kitöltők „ismertnek” jelölnek nem létező szavakat, akkor ezt jelentős pontlevonással büntetik. (Már egy „nemszó” ismeretének bejelölése is több százalékos levonással jár, ezért inkább jelöljön „nemszónak” egy szót, ha bizonytalan.) Ha a tesztet kitöltők „ismertnek” jelölnek nem létező szavakat, akkor ezt jelentős pontlevonással büntetik. A teszt kitöltése nagyjából négy percet vesz igénybe. A kezdés előtt néhány anonim kérdésre kell válaszolni (például nem, életkor, anyanyelv). Bejelölheti a nyelvtudása szintjét is (bár a tapasztalatunk szerint ez nem nagyon változtat a teszt nehézségén).

Ezután kezdődik a tényleges teszt. A szótárban 60 469 létező és 304 275 nem létező szót vettek be a kutatók. Egy-egy tesztbe véletlenszerűen 70 létező és 30 nem létező szóról kell eldönteni ismerjük-e vagy se.

Online English Test

Forrás: Origo

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...