For aupairs

Aupairfect blog

Andi au pair élményei Svájcban - 2023

Sziasztok!
Andi vagyok, 26 éves és mielőtt belevágtam az au pair programba 3 évig dolgoztam gyógytornászként. Aztán úgy gondoltam, hogy szívesen kipróbálnám magam valami másban, és most itt vagyok.
Három hónapja érkeztem meg Svájcba, Zollikonba, ami Zürichtől kb. 20 perce található. Két kisfiúra vigyázok, akik 9 és 11 évesek. Nagyon aranyosak, és már az első perctől elfogadtak, ami igazán jó érzés volt. Rengeteget szoktunk együtt társasjátékozni, legózni, olvasni, és ha az időjárás is úgy engedi, akkor a kertben tökéletesítjük a nem létező focitudásomat. Nagyon érdeklődő, okos gyerekek, igazán jókat szoktunk vacsoránál beszélgetni.
Az egész család kedves és befogadó volt rögtön ahogy megérkeztem, ami nagyban megkönnyítette a beilleszkedést. Azóta már a tágabb családot és a barátokat is megismertem, mivel elég sokszor jönnek át vacsorára, így az esték mindig elég izgalmasak.
Szabadidőmben - ami viszonylag sok van, mert a fiúknak elég sok programja van hétközben – általában bemegyek a városba, vagy a ház mögötti erdőben szoktam kirándulni, esetleg a család kutyájával megyek el egy nagy sétára. Szerencsére gyönyörű a környék, úgyhogy mindig találok valami új felfedezni valót. 
Az itt lévő többi au pair is nagyon kedves és nyitott, így szinte mindig lehet találni valakit, ha az ember valami közös programot szeretne csinálni. Így mentünk el kirándulni Stein am Rheinba, néztük meg a várost az Uetlibergről, és tévedtünk el az erdőben miközben az állatkerttől próbáltunk visszajutni a városba. Voltam a Sachsilüüte-n is (ami egy fesztivál), és az anyukával és a barátaival közösen nézhettem a Sprüngli teraszáról, ami igazán felejthetetlen élmény volt!
Bár még csak 3 hónapja vagyok itt, de már most rengeteg új élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam az au pair program alatt, és ezért nagyon hálás vagyok Katiéknak, akik támogattak abban, hogy ezt a döntést meghozzam, és segítettek mindenben, hogy most itt lehessek!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...