For aupairs

Aupairfect blog

Lili summer au pair programja Németországban - 2023

Sziasztok, Liliána vagyok 18 éves gimnazista. Még egy évem van hátra a gimnáziumból, de előtte mindenképp szerettem volna nyáron külföldre utazni és a nyelvtudásomat fejleszteni.

Én a német nyelvtudásomat szerettem volna elsősorban használni, így Németországra esett a választásom. Nagyon szeretem a német nyelvet, és mindenképp szerettem volna a kultúrát is jobban megismerni és sok új élményt szerezni.

Most jelenleg Bajorországban élek egy kisebb városban Landshutnak hívják, nem messze van Münchentől. Egy kétéves kislányra kell vigyáznom, az elején nyilván nehéz volt összeszokni, neki is egy teljesen új dolog volt, hogy én itt vagyok és persze nekem is, de most már jól kialakult a kapcsolatom vele.

Ezenkívül szerencsém van mivel elég sok a szabadidőm, leginkább reggel és este vannak a feladataim igy napközben van időm tanulásra és más szabadidős tevékenységekre. Nyelviskolába sajnos nem sikerült eljárnom mivel nyáron nem indult, viszont a család fizetett nekem magánórákat amiért nagyon hálás vagyok, nagyon sokat segít a nyelvtanulásomban.

A fogadócsaládom nagyon kedves és segítőkész minden programra magukkal visznek, ezenkívül volt olyan szerencsém, hogy részt vehettem egy történelmi ünnepségen. Ezt az ünnepséget a Landshuter Hochzeitnek nevezik. Ez a rendezvény négy hétig tart, a fogadó családom ebben az ünnepségben részt is vett, reneszánsz ruhákban beöltözve ünnepeltek, lovagitornát és felvonulást tartottak.

Nekem ténylegesen sikerült belekerülnöm a Bajor kultúrába, megismerhettem mindenféle kolbászfajtát és házi készítésű sört is kipróbálhattam. Tehát őszintén mondhatom, hogy sikerült közelebbről megismernem rengetek új német szokást.

Nagyon sok új élményt szereztem, és a legjobb, hogy a család által sok új embereket is megismerhettem akikkel sokat beszélgettem, így most már sokkal magabiztosabban tudok németül megszólalni.

Másik au pairral is találkozhattam, a család ismerősének is van egy aupair lányuk, aki Columbiából jött, nagyon kedves, közvetlen és segítőkész. Vele tudtam ellátogatni sok szép helyre és remélem még augusztusig sok más programot is tudunk együtt csinálni.

Másrészről nagyon hálás vagyok Katinak és Fanninak a sok segítségért és a felkészítésért. A gyors munkájuk miatt hamar sikerült családot találni számomra, és sokkal magabiztosabbnak éreztem magam, hogy tudtam, hogy ha bármi baj van tudom, hogy kikhez kell fordulnom.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...