For aupairs

Aupairfect blog

Nóri au pair élményei Belgiumban- 2023

Sziasztok, a nevem Nóri, 26 éves vagyok és lassan három hónapja élek Brüsszelben. Régóta érdekelt az au pair program, sokat tűnődtem rajta, végül egy hirtelen ötlettől vezérelve belevágtam. A program elején sokszor elbizonytalanodtam, de az Aupairfect csapata tartotta bennem a lelket és milyen jól tettem, hogy hallgattam rájuk!

Kicsit fel szerettem volna turbózni a franciatudásom, szóval a cél természetesen Franciaország volt, majd úgy alakult, hogy egy nagyon szimpatikus család jelentkezett Belgiumból és az első interjú után éreztem, hogy ők lesznek azok.

Az anyuka hihetetlenül közvetlen és segítőkész, az elejétől kezdve, napi szinten kérdezi meg hogy minden rendben van-e. Még névre szóló szalvétám is van az asztalnál!

Jelenleg egy hároméves kisfiúra vigyázom, akivel mostanra legjobb barátok vagyunk, mindig várom hogy a egy-egy szabadnap után találkozzak vele ismét. Ha a változatos belga időjárás engedi, kint játszunk a kertben, bújócskázunk vagy bent festünk és sütögetünk (mivel a gyerkőc imád segíteni a konyhában).

 A család amúgy francia, büszkén tanítanak a francia konyha titkaira, sajt- és borleckékre minden vacsoránál. A lakás egy gyönyörű, csendes városrészben helyezkedik el, ahol egy külön kis földszinti, kertre néző stúdióm van, amit egyszerűen imádok.

Délelőtt nyelvórára járok, ahonnan nagyszerű embereket ismertem meg, de Brüsszelben nagyon hamar barátokra lel az ember, hiszen nagyon nemzetközi, rengeteg, az enyémhez hasonló történettel találkozik az ember. 

Hab a tortán, hogy nagyon könnyű utazni innen bárhová. Már meglátogattam a mesés Bruges-t, a nyüzsgő Antwerpent és igencsak közel van Amszterdam is, szóval arra is tettem egy kitérőt. De még rengeteg hely van, ami felfedezésre vár és alig várom, hogy kipipáljam őket a listámon. Kezdve a korzikai nyaralással, ahova a család visz magával júliusban. 

Még hátra van 9 hónap, de már most tudom, hogy életem legszuperebb évének nézek elébe.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...