For aupairs

Aupairfect blog

5 tipp, hogyan győzd le a nyelvi korlátokat!

Ne kiabálj!
Évekkel ezelőtt mikor Genfben éltem, megismerkedtem, egy tündéri, idős házaspárral, ahol a bácsi magyar a néni francia volt. Évtizedekkel ezelőtt sokáig éltek Magyarországon, így a hölgy is jól beszélt magyarul, de mikor mi találkoztunk már keverte a két nyelvet. Így előfordult, hogy franciául beszélt hozzám és ezt észre sem vette! Mikor mondtam neki, hogy nem értem, Ő elismételte ugyanazt, franciául, HANGOSABBAN. Szóval amikor nem értenek meg minket, egy adott nyelven, ne kövessük el azt a hibát, hogy feltekerjük a hangerőt és kiabálunk. A gond valószínűleg nem a körülöttünk lévők hallásával, hanem a mi kiejtésünkkel, vagy szóhasználatunkkal van!

Beszélj lassan!
Néha elragad bennünket az indulat, vagy csak szimplán izgatottak vagyunk egy beszédszituációban, ezért hajlamosak lehetünk arra, hogy gyorsabb beszédtempóra kapcsoljunk. Ez előfordulhat akkor is, ha szimplán csak túl akarunk lenni egy beszédszituáción! Ilyen helyzetben próbáljunk meg lehiggadni, és újra természetes, vagy lassú beszédtempóra kapcsolni! Nem az beszél jól egy nyelvet, aki hülyeségeket hadar, hanem az, aki lassabban, de értelmesen beszél. Ne várjuk el magunktól az elején olyan beszédtempót, mintha az anyanyelvünkön beszélnénk!

Merj megszólalni angolul, nyelvtanulás anyanyerlvi környezetben

Ne legyél szégyenlős!
Az egyik legnagyobb nehézség, amit nyelvtanulóként le kell küzdenünk, az a szégyenlősség! Fogadd el, hogy hibákat ejtesz majd, helytelenül rakod össze a mondatokat, vagy rosszul használsz kifejezéseket. Ez természetes és hidd el, senki nem fog megszólni, vagy kinevetni érte. Saját tapasztalatból tudom, hogy egy idegen országban a külföldiek méltányolják majd, hogy erőfeszítéseket teszel a nyelvük megtanulásáért, mert ez azt jelenti, hogy kommunikálni szeretnél, amin keresztül megismerhetitek egymást!

Vegyél egy okos telefont vagy tabletet!
Egy ilyen eszköz a leglojálisabb segítőtársad lesz. Mobil vagy tablet segítségével bárhol, bármikor gyakorolhatod a nyelvet, megnézheted a szavakat a szótárban, letölthetsz nyelvtanulást segítő applikációkat, vagy bármilyen más anyagokat. Egy mini szótárral a kezedben bárhol, bármikor megtalálhatsz hasznos szavakat, kifejezéseket!
Nyelvtanulás külföldön, diplomamentő program

Ne használj szlenget!
Minden nyelvnek megvan a saját szleng készlete. A szlengek általában a gyerekek, főleg a kamaszok által használt szókincsből kerülnek át a mindennapi szóhasználatba. Amikor még kezdő nyelvtanulóként, kicsit tankönyv ízű nyelvet használunk, nagyon furcsa és természetellenes a beszélgetést mondjuk egy kelet londoni cockney szlenggel tarkítani. Hidd el, hogy nem a “Wow, ez már milyen jól nyomja az angolt” hatást éred el vele.

 

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...