For aupairs

Aupairfect blog

Eszti au pair programja Spanyolországban - 2023

Sziasztok! Eszti vagyok, és szeptemberben költöztem Spanyolországba, Torrentbe a fogadócsaládomhoz. Tavaly érettségiztem le és az egyetem előtt szerettem volna kihagyni egy évet, hogy egy kicsit kiszakadjak a megszokott közegből és utazgathassak, a gyerekekkel pedig mindig is jól kijöttem, ezért is választottam az Au Pair programot.

Spanyolország, a kultúra és a nyelv mindig is érdekelt és kíváncsi voltam, hogy milyen lehet itt élni, ezért is döntöttem a spanyol Au Pair program mellett. Jelenleg 3 kisfiúra vigyázok, akik 2, 5 és 10 évesek. Mellettük nem lehet unatkozni, nagyon eleven gyerekek és sosem fogy el az energiájuk.

Szerencsére egész hamar sikerült beilleszkednem és felvennem a család ritmusát. A családban egyedül az anyuka tud angolul, így csak vele tudok rendesen beszélgetni, a többiekkel egy kicsit megnehezíti a kommunikálást, hogy nincs közös nyelvünk. Délutánonként az anyukával közösen megyünk el a fiúkért és utána vagy edzésre megyünk vagy otthon maradok a kicsikkel játszani, besegítek a háziban, illetve később az esti rutinjukban.

Amíg a fiúk suliban vannak teljesen szabad vagyok, és hétvégén is. Ezalatt nyelvsuliba járok, kirándulok, vagy a várost fedezem fel. Szerencsére Valencia körülbelül 1 órára van metróval, így rengeteg időt töltök ott is.

Hétvégente van lehetőségem Erasmus által szervezett kirándulásokon részt venni, aminek köszönthetően csodaszép helyekre juthatok el. Voltam már Alicantéban, Torreviejaban a Pink Lake-nél, megnézhettem a San José barlangot, ahol a földalatti folyón csónakáztunk végig, legutóbb pedig Palmára utaztunk el egy hétvégére.

Szeptember közepén kezdtem el a nyelvtanulást egy helyi nyelviskolában, ahová heti háromszor járok. Sokat tanultam már spanyolul amióta itt vagyok, rengeteget segít a suli, illetve az is, hogy napiszinten beszélek a gyerekekhez spanyolul.

Úgy érzem, hogy már most rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, és egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam a programba. Köszönöm Katinak és Fanninak a közvetítést és a segítséget, amit a kapcsolatfelvétel pillanatától nyújtottak.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...