For aupairs

Aupairfect blog

Juli au pair élményei Németországban - 2023

Sziasztok! Juli vagyok, tavaly júniusban szereztem meg a diplomámat. Egyetemi éveim alatt sajnos nem volt lehetőségem utazgatni, Erasmuson részt venni, így mielőtt elkezdem a karriererutam úgy gondoltam szeretnék egy évet magamnak, amikor világot látok, nyelvet tanulok, más kultúrát tapasztalok. Így döntöttem el tehát, hogy belevágok a nagy au pair kalandba.

Mindenképpen a német nyelvtudásomat szerettem volna fejleszteni, így Németországra esett a választásom. A nagyváros vonzáskörzetében élünk egy közepes méretű településen, három fős fogadó családommal.

Egy 2,5 éves kisfiúval töltöm a mindennapokat, akivel bizony vannak szép és olykor nehéz pillanatok is. Számomra rengeteget segít a pici fiú a türelmem fejlesztésében és önmagam megismerésében egyaránt.

Napi szinten leginkább vele játszom, sétálok, játszóterezek, illetve a házimunkába is besegítek. A szülők nagyon fiatalok, ezáltal könnyedén kijövünk egymással, mindent meg tudunk beszélni, ami fontos a mindennapok során.

Ami számomra fontos volt, hogy járhassak nyelviskolába, ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen ad egy keretrendszert a mindennapok során. Egy B1-es kurzust már sikeresen el is végeztem, a következő B2-est pedig már izgatottan várom. A tanfolyamon is találkoztam au pairekkel, kedves külföldi emberekkel, akikkel meg tudjuk vitatni a német nyelv kihívásait.

Szabadidőmben inkább barátokkal vagyok, olykor persze a családdal is jövök-megyek. Nekem a Bumble-App nagyon sokat segített, hogy számomra szimpatikus emberekkel ismerkedhessek, legyen szó au pairekről, vagy éppen a városba hozzám hasonlóan újonnan érkezőkről.

München környékén rengeteg gyönyörű túra útvonal és tó van, ezeket már el is kezdtük felfedezni, tavasszal pedig folytatjuk.A téli időszakban karácsonyi vásárokat jártunk végig, voltunk Salzburgban és München összes vásárában, minden kis szegletében.Az idei évre pedig igyekszünk minél több hétvégi kiruccanást szervezni a környező nagyvárosokba.

Amennyiben fontolóra vetted, hogy au pair legyél, csak ajánlani tudom! Rengeteget tanulhatsz magadról, önállóságra és problémamegoldásra ösztönöz ez az időszak, amelyet soha senki nem vehet már el tőled!

Az Aupairfect-et pedig mindenki számára csak ajánlani tudom, számomra nem kérdés a professzionalitás amivel működnek, lehet számítani rájuk bármilyen kérdés vagy probléma kapcsán! Köszönöm számukra az eddigi együttműködést!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...