For aupairs

Aupairfect blog

Laura au pair élményei Svájcban - 2023

Sziasztok! Laura vagyok és négy hónapja élek Svájcban , egy pici faluban a fogadócsaládomnál.

A tavalyi évben érettségiztem, azután döntöttem úgy, hogy szeretnék kihagyni egy évet egyetem előtt. Szerettem volna világot látni, nyelvet tanulni és gyerekekkel foglalkozni. Így esett a választásom az Aupair programra.

Gimnáziumban már tanultam német nyelvet, de szerettem volna fejlődni benne, ezért választottam Svájcot.

Két kislányra vigyázom, akik 1 és 6 évesek. Sikerült gyorsan beilleszkednem a családba, hiszen befogadóak és segítőkészek. A szülőkkel jó kapcsolatom van, mindent megtudunk beszélni és bármikor tudok hozzájuk fordulni, akár segítségért, akár tanácsért. A lányokkal is nagyon jól kijövök.

A napjaim nagyrészét a kisebbik lánnyal töltöm, amíg a nagyobbik lány óvodában van. Sokat játszunk és felfedezzük a világot együtt.

A nyelviskolát nagyon hamar eltudtam kezdeni, ahol egy hat hetes intenzív német kurzust választottam, ahova minden hétköznap délután jártam. Ennek köszönhetően a kezdeti angol kommunikáció után, a szülőkkel már tudok valamennyit németül kommunikálni.

Hétvégén mindig szabad vagyok, ekkor szoktam kirándulni, felfedezni a környéket. Jártam már Konstanzban és Zürichben is. A fogadócsaládommal is sok lehetőségem van programozni és utazni. Többször jártunk már Németországban, ahol sikerült új barátokat szereznem, illetve Amerikába és a Dominikai Köztársaságba is kirepülhettem velük.

Már most úgy érzem, hogy rengeteg új tapasztalatot szereztem, önállóbb és magabiztosabb lettem az eddigi aupair programom során. Nagyon örülök, hogy belevágtam. Köszönöm a segítséget, támogatást Katinak és Fanninak akik nélkül az aupair programom nem valósulhatott volna meg. Mindig segítettek, ha bármi kérdésem volt és tanácsokkal láttak el.

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...