For aupairs

Aupairfect blog

Nóri au pair élményei Franciaországban- 2023

Sziasztok! Nóri vagyok és szeptemberben költöztem egy Párizshoz nagyon közeli kis városba, Saint-Cloudba.

A program előtt fejeztem be az egyetemet és a mester előtt szerettem volna egy kis időt adni magamnak, hogy átgondoljam hogyan tovább és merre szeretném folytatni. Az Aupairfect ügynökséggel nyáron vettem fel a kapcsolatot, akiknek köszönhetően sok család közül választhattam és hamar meg is találtuk a számomra megfelelőt, így már szeptemberben utazhattam is az új családomhoz!

Egy 7 gyerekes családnál találtam meg a helyemet, és habár nagyon soknak hangzik, csak a 3 legkisebbről kell gondoskondom, és ha úgy van a nagyobbak besegítenek! Az idősebbekkel is jól kijövök és mivel a gyerekek közül a két legnagyobb Londonban született, és ott jártak iskolába, így velük angolul beszélek, aminek hála az angolom sem kopik el! 

A hétvégéim teljesen szabadok és csak hétköznaponként kell a gyerekkel lennem. Reggel suliba viszem őket, délután pedig értük megyek és a köztes időben vagy nyelvsuliba járok, vagy találkozom valakivel és együtt megyünk Párizsba felfedezni a helyi kávézókat és múzeumokat. Amióta kint vagyok sok emberrel megismerkedtem a közös au pair csoportoknak hála, habár szorosabb barátságot a család korábbi au pairével sikerült kötnöm, aki itt tanul tovább Párizsban és akivel tervezünk közös programokat a gyerekekkel a következő hetekben.

Az sem okozott gondot, hogy a barátom meglátogasson többször is. A család szívesen fogadta őt és így lehetőségünk volt eljutni Versaillesba! A testvérem is meg tudott látogatni az anyukámmal egy hétvégére, így nekik is meg tudtam mutatni az új otthonomat és Párizst, ami egy hatalmas élmény volt számukra az első alkalommal.

Összességében jól érzem magam és jó döntésnek tartom, hogy belevágtam ebbe a programba. A nyelviskola az egyik, amit a legjobban szeretek. Nagyon hasznosnak érezem és a tanárom is nagyon jó. Az anyuka nagyon sokat segített, hogy megtaláljuk a nekem megfelelőt, amiért szintén nagyon hálás vagyok neki!

A franciám nagyon sokat fejlődött ahhoz képest ahogy kezdtem, és a mindennapi kommunikáció a gyerekekkel és a szülőkkel csak még jobban segít ebben. Továbbá ez egy remek lehetőség, hogy időt adjak magamnak átgondolni hogyan szeretném tovább folytatni ezután az 1 év után! Nagyon köszönöm az Aupairfect csapatának a sok segítséget!

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...